Sven Rothenberger krijgt bijzondere onderscheiding

Sven Rothenberger krijgt bijzondere onderscheiding

0 315

De Duitse Sven Rothenberger heeft een erg bijzondere onderscheiding gekregen. De dressuurruiter en -trainer is benoemd tot Honorair Consul, beter bekend als Ereconsul. Dit houdt in dat hij een persoon is die aangesteld door de Nederlandse overheid om haar belangen te behartigen in een ander land, ten behoeve van dat land of zijn burgers.

Koninklijk echtpaar

De Olympische ruiter, zal Nederland vertegenwoordigen in deze functie. De Nederlandse ambassadrice Monique van Daalen stuurde hem deze week een brief met daarin de benoeming. In de toekomst zal de Duitser geregeld in de Koninklijk echtpaar treffen, bijvoorbeeld tijdens staatsbezoeken in Den Haag of de jaarlijkse vergadering voor alle Honoraire Consuls. Rothenberger zal in de komende vijf jaar deel uitmaken van de plichten tijdens onder ander Koningsdag.

Rothenberger zelf omschreef de titel als “een grote eer”. Hij wil graag een bijdrage leveren aan de verhouding tussen Nederland en Duitsland.

Olympisch gezin

Ruim twintig jaar geleden de  ruiter, vader van Olympisch ruiter Sönke Rothenberger, de Nederlandse nationaliteit, zodat hij op de Olympische Spelen van 1996 kon rijden met zijn vrouw Gonnelien. Toen wonnen ze team zilver.

 

Bron: Reiter Revue/Hoefslag

Foto: DigiShots

Reacties