Susan Pape neemt teugels Eclectisch over

Susan Pape neemt teugels Eclectisch over

0 171
Eclectisch onder Ina-Linn Lundholm op het WK in Ermelo
Eclectisch onder Ina-Linn Lundholm op het WK in Ermelo

De achtjarige KWPN-gefokte Eclectisch is aangekocht door de Amerikaanse dressuur sponsor Leslie Malone, van Harmony Sport Horses. De in Duitsland gevestigde Brit Susan Pape heeft de teugels van de KWPN-gefokte hengst vier weken geleden overgenomen.

Sport en fokkerij

De Zenon-zoon werd gefokt door familie Andeweg, fokkers van onder andere de bekende dressuurpaarden Chinook, Desperado en Fanita. De drie laatst genoemde paarden zijn alle drie nakomelingen van Vivaldi, uit de merrie Sarita (v. Havidoff). In 2012 stelden Leander de Heer en Kirsten Brouwer de toen driejarige Eclectisch voor op de AES-hengstenkeuring, waar hij goedgekeurd werd. Daar werd hij verkocht aan Andreas Helgstrand en werd ook goedgekeurd bij het Deense Warmbloed Stamboek.

In de sport werd de hengst als eerste uitgebracht door Helgstrands stalruiter Thomas Sigtenbjerggaard, op de Deense kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden, werd de combinatie zesde in de vierjarigen rubriek.

Eclectisch onder Ida-Linn Lundholm

Als vijfjarige werd Eclectisch verkocht aan Ericsbergs Sateri AB en verhuisde naar de stallen van Jan Brink, Tullstorp Stable, in Zweden. De zwartbruine ontving in Zweden zijn eveneens dekbrevet en Ida-Linn Lundholm nam de teugels van hem over. Zij heeft hem uitgebracht en het duo eindigde op een derde plaats bij de vijfjarigen op de Zweedse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden.

De combinatie nam deel aan het WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo vorig jaar. Ze wonnen de kleine finale en Eclectisch werd uiteindelijk de beste deelnemende zevenjarige. In 2016 wonnen ze ook het zilver op de Zweedse kampioenschappen voor jonge dressuurpaarden.

Amerika

‘Wij zijn heel blij met hem,’ laat Susan Pape, die de hengst voorstelde op de Hannover hengstenkeuring, weten aan Eurodressage. ‘In januari en februari gaan wij naar Amerika. Daar zal ik Eclectisch uit gaan brengen in de sport.’

Bron: Eurodressage/Hoefslag
Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)

Reacties