‘Super Bosco’ na winst in ZZ-Zwaar op weg naar Lichte Tour

‘Super Bosco’ na winst in ZZ-Zwaar op weg naar Lichte Tour

Op de Subtop wedstrijd in Houten liep de AES-gekeurde hengst Bosco onder Esmee van Gijtenbeek naar 65,4% (vijfde plek) en 68,1% (eerste plek). ‘Missie geslaagd!’, liet de amazone weten.

Informatie over dekken met Bosco

Goede focus

Op het drukbezette driedaagse evenement liet de palomino hengst van Benicio x Quaterback zich niet afleiden. Hij bleef fijn gefocust tijdens de proef en dat leverde wéér twee winstpunten per proef op. De combinatie heeft daarmee in drie wedstrijden de punten bij elkaar om te mogen starten in de Prix St. Georges.

Snelle leerling

“We gaan Bosco nu langzaam klaarmaken voor een stapje hoger”, laat een blije amazone weten. Het is supersnel gegaan met de zevenjarige hengst, die pas sinds oktober vorig jaar een combinatie vormt met Van Gijtenbeek. Een eerste start, in januari, in het ZZ-Licht, was al meteen succesvol, en ondanks de wedstrijdpauze vanwege corona, dus nu al op dit niveau!

Meteen verliefd

De amazone was vanaf het eerste moment dat ze hem zag, tijdens een fotoshoot op stal bij zijn mede-eigenaar Rom Vermunt, verliefd op de bijzondere Bosco. ‘Ik wil hem wel rijden!’, liet ze toen weten. En dat gebeurde.

Bijzonder paard

“Behalve zijn palomino kleur, die heel weinig voorkomt bij sportpaarden, is hij goed gefokt én hij kan fantastisch bewegen. Het is echt een heel erg apart paard om te zien en hij werkt graag. Ik denk, dat als hij nog iets sterker wordt en wat meer ervaring op doet, hij zijn gewicht in goud waard gaat zijn”, liet ze vorig jaar weten.

Foto: Sanne van der Meer

Informatie over dekken met Bosco

 

Reacties