Succesvolle comeback voor Aston Martin NL na oogoperatie

Succesvolle comeback voor Aston Martin NL na oogoperatie

0 1394
Christa Larmoyeur met Aston Martin

Een bijzondere comeback was er gisteren op de subtop wedstrijd in Almelo. De Grand Prix werd er weliswaar gewonnen door Marieke van der Putten met Ambria (v. OO Seven) en vlak daarachter Margo Timmermans met Catch Me (v. Dreamcatcher) Maar op een prachtige derde plek stond daar Christa Larmoyeur met de elfjarige Aston Marton NL. ‘Het voelde als een eerste plaats’, aldus een geëmotioneerde amazone op facebook. ‘Na regen komt zonneschijn had vandaag een dubbele betekenis.’

Eind oktober vorig jaar kreeg de grote Uphill-zoon een ongeluk, waarbij hij een scherp voorwerp in zijn oog kreeg. Een spoedoperatie was nodig, maar al snel werd duidelijk dat Aston Martin niet meer kon zien met het beschadigde oog. Vanwege een aanhoudende infectie moest bij een tweede operatie het oog van de ruin verwijderd worden. De Groningse amazone bouwde de uit de fokkerij van de familie Van Norel uit Wapenveld stammende ruin langzaam weer op en een maand geleden stelde ze haar toppaard weer voor het eerst voor in de ring. Ze reed hem toen voor in de nieuwe Z2 en ZZ-L-proeven op de HJC-manege in Tolbert. Gisteren was er dan de échte rentree.

‘Wat ben ik trots op die lieve reus, want hij ging er voor 200% voor!’, liet Christa weten. De combinatie behaalde een score van 68,23%.

Facebook Christa Larmoyeur/Hoefslag

Foto: Remco Veurink 

Hoefslag Academy Masterclass

Reacties