Succespony Deinhard B is niet meer

Succespony Deinhard B is niet meer

0 1380

De familie Rothenberger heeft haar zestienjarige hengst Deinhard B laten inslapen om de pony verder lijden te besparen. Vrijdagnacht onderging Deinhard een koliekoperatie, waarvan hij aanvankelijk goed leek te herstellen. Twee dagen na de operatie at hij goed en was hij vrolijk. Maar na onderzoek bleek er geen redding meer mogelijk.

Deinhard B is de meest winnende Duitse FEI-pony van de afgelopen tien jaar. De Dornik B-zoon behaalde zowel met zoon Sönke -in 2007, 2008 en 2009-als met jongste dochter Semmieke -2013 en 2014- meerdere Europese (team)medailles. Semmieke reed hem afgelopen jaar in haar laatste seizoen bij de pony’s in Millstreet zowel naar individueel als teamgoud.

Kleine Deini, nu is onze laatste reis voorbij’, schrijft Semmieke Rothenberger op de website van de familie. De jonge amazone vertelt dat ze er al naar uit keek om de knappe palomino te rijden toen hij nog bij grote broer Sönke onder het zadel liep. ‘Je was de knapste pony die op de wedstrijden rondliep!’. Toen het eindelijk zo ver was dat ze de teugels van Deinhard kon overnemen, gaf de hengst haar meteen veel vertrouwen. Ze heeft veel van hem geleerd. ‘Je liet me voelen hoe het is om te dansen, te vliegen, zonder vleugels. Jij hebt me leren rijden. Jij hebt me gemaakt tot wie ik nu ben. Je was als een familielid voor ons Deini. We zullen je nooit vergeten Deini. Dankje voor alles wat je ons gegeven hebt.’

Lees de afscheidsbrief van Semmieke.

Dressurstall-Rothenberger/Hoefslag

Foto: Equitaris/Becker

Reacties