Subtop: ZZ-Zwaar in Houten voor Vincent van Gasselt

Subtop: ZZ-Zwaar in Houten voor Vincent van Gasselt

Mara de Vries en Farzana (Subtop alt)
Mara de Vries en Farzana

Tijdens de subtopwedstrijd in Houten waren het Vincent van Gasselt en Delacroix (v. Dancier) die met een score van 70,14% de eerste proef van het ZZ-Zwaar op hun naam wisten te schrijven. Met ruim 5% wisten zij de nummer twee achter zich te laten.

‘Hij is ook echt mijn beste vriend’

Voor de combinatie was het hun debuut in de subtop: ‘Delacroix is een paard met veel kwaliteit, dus qua oefeningen zit het allemaal wel goed. Het moet allemaal nog wat meer aan elkaar maar dat heeft nog even wat wedstrijdroutine nodig. Hij stond bijvoorbeeld niet helemaal mooi stil bij het halthouden, maar dat komt vast goed. Voor zijn verruimingen krijgt hij hoge cijfers en zelfs negens voor zijn pirouettes! Ik rij hem nu twee jaar, hij is ook echt mijn beste vriend dus ik heb heel veel zin in de toekomst,’ vertelt Vincent.

‘Ik ben vooral bezig met controle en basiswerk. Ook rij ik veel met hem in het bos, ik merk dat het voor hem heel belangrijk is om zijn hoofd leeg te maken.’

‘Het kost hem geen enkele moeite’

Naast Delacroix heeft Vincent nog vijftien andere paarden op stal. ‘Ik heb zoveel goede paarden altijd verkocht, nog staat dat voorop maar met deze wil ik echt eerst kijken hoe ver we komen. Hij pakt het hogere werk makkelijk op, het kost hem geen enkele moeite dus we gaan het zien.’

Myrna van Wijk en Soerikov (v. Sanzio) werden tweede met 64,79%. Derde werd Iris van Holstein-Bourgonje met Tiablo (v. Jazz). Vierde werden Kim van der Horst en Hidalgo de Wighe (v. Stedinger) met 63,71%. Vijfde werden Michelle van Berkum en Enjoy (v. Gesmeray) met 62,5%. En de zesde plek ging naar Marieke de Heul en Didi Fomia (v. Westpoint) met 61,71%.

Tweede proef voor Cora Kleinhout

De tweede proef werd op naam geschreven van Cora Kleinhout en Chanel (v. Citango) met 62,93%. Tweede werden Monique Orlemans-Cabri en Erato De Jeu (v. Jazz) met 61,79%. Jikke Brouwe reed Inaeda (v. Cavalier) naar de derde plek met 60,64%. En vierde werden Chantal Neeleman en Desiree (v. Oscar) met 60,43%.

Mara de Vries en Farzana winnen de PSG

De tweede combinatie die de 70%-grens aantikte op deze Subtop wedstrijd waren Mara de Vries en Farzana (v. Ampere, foto), de combinatie scoorde een percentage van 70,74% in de Prix st George. Franka Loos en George Clooney (v. De Niro) behaalde 68,97% en derde daarmee tweede. Derde werden Kim vd. Velden-van der Muren en Zalome (v. Aljano) met 68,09%. En de vierde plaats werd ingenomen door Young Riders combinatie Diana van de Bovenkamp en Bensie (v. Johnson) met 67,35%.

Wendy Fokker wint Lichte Tour

In de Lichte Tour rubriek behaalden Wendy Fokker en Black Pearl (v. Polasky) de hoogste score: 67,13%. Tweede werden Geert-Jan Raateland en Don Bravour (v. Painted Black) met 65,88%

Hoogste dagscore voor Van der Putten

In een gecombineerde Grand Prix/U25 rubriek, behaalde Marieke van der Putten de hoogste dagscore op de Subtop in Houten. Zij wist Zingaro-Apple (v. Painted Black) naar een percentage van maarliefst 72,93% te rijden. Jill Huijbregts en Eventz Enzo-Armani (v. Tuschinski) werden tweede met 65,13%.

Tekst: Dominique Marijnissen

Bron: Hoefslag/ Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: DigiShots

Reacties