Subtop: Zweistra wint GP

Subtop: Zweistra wint GP

0 54

Subtopwedstrijd van de week. Thamar Zweistra reed gisteren in Vragender naar een ruime overwinning in de Grand Prix. Met haar Rubiquil-nakomeling Whoopy behaalde ze 68,65%. In de gecombineerde rubriek voor Intermediaire II en U25 was het Kim Huizer die met Oxford (v. Topas) 66,28% scoorde in haar U25 proef. Wat goed was voor de eerste plaats. Ook de Prix st. George en Intermediaire A werd in handicap verreden. Beste in deze rubriek was Marieke van der Putten met Ambria (v. OO Seven). Zij reed naar 69,80% in de Prix st. George, waarin ze met Ambria voor het eerst reed. Florentine Rootveld reed naar de hoogste dagscore in de intermediaire I rubriek. Samen met Up Seven (v. OO Seven) haalde ze een percentage van 70,86%. Beide ZZ-Zwaar rubrieken kwamen op naam van Vai Bruntink die met haar Chardonnay (v. Winningmood) respectievelijk 66,86% en 69,71% bij elkaar reed.

Een blije Thamar blikt terug op haar proef: ‘Whoopy loopt thuis al heel goed, maar vandaag lukte het ook goed in de ring. Ze is steeds gehoorzamer en snapt het ook steeds beter. De piaffe en passage, maar ook de zig-zag in galop lukte goed. Whoopy is het liefste paard dat ik ken en wil graag werken. Ik rijd haar voor haar eigenaresse Floortje Maat en ben in de Z2 met haar begonnen. Ik hoop dit jaar kaderscores te kunnen behalen. Het blijft altijd weer een uitdaging om paarden op te leiden en het beste eruit te halen Je bent nooit uitgeleerd en blijft altijd groeien. Een leven zonder paardrijden kan ik mij niet voorstellen.’ Achter Thamar volgde Marjan van der Jagt op de tweede plaats. Zij zadelde Jagers Radetzky (v. Houston) en reed naar 65,75%.

Huizer en Oxford bovenaan

In de in handicap verreden rubriek voor Intermediaire II en U25 eiste de leerlinge van Coby van Baalen en Theo Hanzon, Kim Huizer het oranje lint op. Met Oxford (v. Topas) scoorde de 23-jarige Huizer 66,28% in haar U25 proef. Fieke Houwen werd tweede met haar Miss Loxley (v. Lord Loxley). Samen met haar familie runt ze een hengstenhouderij en trainingstal naast haar baan als radiologisch laborante. Zij behaalde 65,39% in haar Intermediaire II proef.

Van der Putten domineert

In de gecombineerde rubriek voor Prix st. George en Intermediaire A was Marieke van der Putten de beste, maar ook de derde plaats was voor deze stalamazone van Edward Gal. Met de OO Seven-nakomeling Ambria debuteerde ze op dit niveau en behaalde ze direct een mooie score van 69,80% in de Prix st. George. En met Zip-a-way Texel (v. Krack C) reed ze naar 66,38% ook in de Prix st. George, wat goed was voor de derde plek. Tweede in deze rubriek werd Seth Boschman die met zijn Rs2 Adriaan (v. Special D) debuteerde in de Intermediaire A en meteen 67,21% scoorde. De vierde plaats (66,12%) in deze rubriek ging naar Thamar Zweistra met Hexagons Vinegra (v. Negro). Over haar Prix st. George proef met Vinegra vertelt Thamar: ‘Over Vinegra ben ik heel tevreden. Ik rijd haar pas een jaartje en daarvoor heeft ze enkel veulens gehad. Vinegra is een echte krachtpatser en heeft aanleg voor de piaffe en passage. Ze moet alleen nog meer ervaring op doen, maar ze begrijpt het al steeds beter. Eerst was ze heel bang in de ring. In Vragender haalden we hoge scores voor het galopgedeelte en de verruimingen. Net als Whoopy is ook Vinegra een merrie. We werken op stal Hexagon met een groot team en ik heb geen hekel aan merries, daarom komen ze denk ik meestal bij mij terecht. Ik heb wel het idee dat als je een merrie eenmaal zo ver hebt dat ze het voor je wil doen, dat ze dan in de ring net een stapje extra doen. Daarentegen moet je ze absoluut niet tegen je hebben.’

Intermediaire I voor Rootveld

Florentine Rootveld won met bijna vijf procent verschil de Intermediaire I rubriek. Zij zadelde haar OO Seven nakomeling Up Seven. Het rode lint (65,99%) in deze rubriek ging naar Marieke Witte met haar Friese paard Lindert Fan ’t Wegje (v. Rik 396). Samen met Waldemar (v. Negro) werd Marian Dorresteijn derde (64,80%).

‘Chardonnay gaf super gevoel’

In het ZZ-Zwaar behaalde de drie prijswinnaars in beide proeven dezelfde klassering. Twee keer eerste werd Vai Bruntink met haar Chardonnay (v. Winningmood) scoorde ze achtereenvolgens 66,86% en 69,71%. ‘Chardonnay liep de eerste proef fijn, maar ik voelde dat het nog beter kon. Voor de tweede proef had ik hem scherper aan mijn hulpen en gaf hij een super gevoel. We scoorde achten voor de verruimingen. Chardonnay is erg werkwillig en won afgelopen seizoen ook al de Subli Cup. Uit de moeder van Chardonnay rijd ik ook twee Wynton-nakomelingen in de sport, die beide zijn aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. De moeder van Chardonnay, Washington, laten we dit jaar dekken met onze eigen hengst Ebony (v. Painted Black, red.)’, aldus de leerlinge van Sjak Laarakkers. Beide tweede en derde plekken waren voor Bart Veeze met respectievelijk Brown Boy (v. Sandreo) (66,14% en 66,86%) en Berkeley (v. Flemmingh) (61,86% en 63,43%) In de eerste proef was er ook nog een vierde prijs die werd behaald door Martha van Soest met Sweet Sensation (v. Kroongraaf), maar helaas net geen winst wist te behalen. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

Foto: www.horsephotography

 

 

 

 

 

 

Reacties