Subtop: Zweistra wint Prix St. Georges

Subtop: Zweistra wint Prix St. Georges

0 132
Foto: Archief

Druk bezette rubrieken tijdens een Subtopwedstrijd in Hulten zorgden voor mooie sport en vele prijswinnaars. Vanwege problemen met de waterleidingen in de binnenbaan werd de wedstrijd onverwachts naar buiten verplaatst, maar dat pakte met het mooie weer goed uit.

In de ZZ-Zwaar proef 35 streden 33 combinaties om de overwinning, welke werd opgeëist door Jeroen Okkema met Rolling Stone (v. Ravel) met een score van 68,29%. In de tweede ZZ-Zwaar proef (36) waren 28 starts. Met 68,14 % ging de overwinning in deze rubriek naar Stephanie de Frel met VMF Winston (v. Jazz).

Het oranje lint in de Prix st. George ging naar Thamar Zweistra met Hexagon’s Vinegra (v. Negro). Zij behaalde, van de 20 combinaties, de hoogste dagscore met 69,01%. In de Intermediaire I rubriek waren twee prijswinnaars. Eerste werd Yoni de Vette met Alonso (v. Olivi) reed ze naar 63,62% en nipt tweede werd haar zus Cheryl de Vette. Met Amati-nakomeling Triomph behaalde ze 63,55%.

Thamar Zweistra, die vorige week in Vragender nog vierde werd met Hexagons Vinegra, vertelt: ‘Vinegra liep heel fijn en was erg safe in de galop met mooie pirouettes en series. Maar ook voor mijn keertwendingen kreeg ik achten. Dit was pas onze derde Prix st. George wedstrijd. Met haar rijd ik pas een klein jaar en ze was op wedstrijd altijd erg heet. Nu ze meer ervaring krijgt gaat dat steeds beter. Voordat ik haar reed heeft ze een hengstveulentje gehad van de onze hengst Rubiquil. Hij is nu een jaarling en ik ben heel benieuwd hoe hij het zal gaan doen.’ Achter Thamar volgde Kirsten Brouwer op de tweede plaats. Met Alain Delon SB (v. UB 40) scoorde ze 66,91%. De witte rozet (65,99%) ging naar Kevin de Bruin met Viva Las Vegas (v. Flemmingh). Marieke Pijnenburg eiste de vierde plaats op. Met Wousseaudonja (v. Rousseau) scoorde ze 64,34%. Bijan (v. Lord Loxley) behaalde met Arthur van Rooij 64,28%, wat goed was voor de vijfde plek. Eline Hartog werd met Verdi (v. Metall) zesde (63,49%).

Rolling Stone domineert ZZ-Zwaar rubrieken

In de eerste ZZ-Zwaar proef was Jeroen Okkema te sterk voor de concurrentie en werd eerste (68,29%) met zijn 1.80 metende Rolling Stone. Jeroen start zijn zevenjarige pas sinds kort in de klasse ZZ-Zwaar. Rolling Stone is erg stabiel in zijn drie basisgangen en scoort op zijn verruimingen. Jeroen heeft de afstamming van Ravel zelf gefokt en opgeleid. Van de 33 starts behaalde de helft een percentage boven de 60%. Overige prijswinnaars waren; tweede (66,57%) Laura Groeneveld met World Wide (v. Negro); derde (63,71%) Deborah Vroegindeweij met MBPA’s Update (v. Rubiquil); vierde (63,57%) Mark van de Donk met Zilleon (v. Welt Hit II); vijfde (63,43%) Lobke de Jong met Cirano (v. United); zesde (62,00%) Yasemin Kap met Brendola B (v. Hemmingway); zevende (61,86%) Myrna van Wijk met Entre van de Kempenhoeve (v. Pavarotti van de Helle); achtste (61,86%) Kirsten Brouwer met Atink HZ (V. Tuschinski) en negende Vivienne Bos (61,71%) met Baronijke I (v. Vivaldo).
In de tweede ZZ-Zwaar proef behaalde ruim twee-derde een percentage boven de 60%. In deze proef was Stephanie de Frel met 68,14% de beste. Zij zadelde Jazz-nakomeling VMF Winston. Op de tweede (67,86%) plaats eindigde, de nummer één uit de eerste proef, Jeroen Okkema met Rolling Stone. Overige prijswinnaars in deze rubriek waren; derde (64,71%) Dirk-jan v.d. Water met Fame DDH (v. Welt Hit II); vierde (64,00%) Anouk Daris met Postelhoef’s Zaniet (v. Solitair); vijfde (64,00%) Vivienne Bos met Baronijke; zesde (63,71%) Yasemin Kap met Brendola B; zevende (63,43%) Laura Groeneveld met World Wide en achtste (62,71%) Stepahnie de Frel, dit keer met Flemmingh-nakomeling VMF Barabas. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

 

 

 

 

Reacties