Subtop: Zware Tour ten prooi aan pas zeventienjarige Van der Panne

Subtop: Zware Tour ten prooi aan pas zeventienjarige Van der Panne

0 1191

De Subtopwedstrijd van Werkendam was vanwege de vele regenval verplaatst naar Beuningen. Veronique van der Panne beleefde een topdag, want zij stond in de Intermediaire A en bij de Junioren bovenaan. ‘Ik wil dit jaar nog Grand Prix rijden’, vertelt een ambitieuze Van der Panne.

‘Ik was thuis best wel zenuwachtig. Ik ben pas zeventien jaar en het is best een hoge klasse. De proef ging echt zo soepel, dat was superfijn.’ Van der Panne, in het dagelijks leven werkzaam bij stal Hexagon, zadelde voor deze proef Boy-Bentley, een tienjarige Johnson-nazaat die zij sinds twee jaar in bezit heeft. ‘Boy-Bentley kwam bij Hexagon om een wissel te leren. Leunus vond het een heel leuk paard en zodoende heb ik hem onder zijn begeleiding piaffe, passage en pirouettes geleerd.’ Veronique heeft grote ambities, nog dit jaar wil zij van start komen op het hoogste niveau.  De tweede plaats was voor een andere Hexagon-ruiter. Claudia Witte kwam met Carlette (v. Briar) tot 67,02%.

Junioren: drie Johnson’s op kop
De Landenrpoef bij de Junioren kwam ook op naam van Van der Panne. Ditmaal met een andere Johnson en met deze Esprit kwam Veronique tot net geen 70%. ‘Dat was echt een superproef! Esprit is heel knap om te zien, maar vooral zijn bewegingen maken het een geweldig paard. Hij heeft drie heel goede basisgangen. Soms heeft hij zijn trekjes, maar als je hem voor je gewonnen hebt doet hij het ook wel echt. Vandaag danste hij echt door de baan heen’

Esprit was niet het enige Junioren-paard dat goed presteerde. Demy Kurstjes behaalde een gelijk percentage met Kingsley Chaplin en was daarmee goed voor het rode lint. Imke Been zadelde een andere Johnson en kwam met deze Don’t Worry N tot 68,85%. De vierde plaats was voor Veronique van der Panne, die met de pas zesjarige Hexagon’s Feno (v. Rubiquil) 67,30 bij elkaar reed. ‘Feno is een heel fijn paard om te rijden. Hij kan soms wat nerveus zijn, maar in de proef zet hij zijn verstand op nul en luistert hij goed naar me.’  Van der Panne heeft als doel om dit jaar met de stoere vosruin in het A-kader te komen. ‘Ik heb al één A-kader-score met Feno, maar vanwege zijn leeftijd stroomde ik pas halverwege het seizoen in.’

Myrthe Wedda won de individuele proef bij de Junioren. Diamond Geeze (v. Diamond Hit) behaalde de aansprekende score van 67,63%, net een fractie meer dan Romy Vreugdenhil en haar Patrick.

Lichte Tour: Mr Big scoort
Het was Jeanine Fiechter die de Lichte Tour op haar naam zette. Mr Big (v. Now or Never) bemachtigde 69,54% in de Prix st. Georges. Yvonne Copal reed de Intermediaire I en wist haar Mac Rider Anne (v. Tuschinski) naar exact hetzelfde puntenaantal en won daarmee een tweede plaats. Amy van Dijk en Vincent (v. Lux) scoorden 68% in de Intermediaire I.

ZZ-Zwaar: John Thijssen tweemaal bovenaan
John Thijssen voerde tweemaal het ZZ-Zwaar aan. Eros (v. United) behaalde 63,93% en 67,64%. In de eerste proef werd Thijssen op de hielen gezeten door Jeanine Fiechter, Ducati (v. Tuschinski) scoorde 67,14%. In de tweede proef was het Britt de Bever die met haar ponygefokte Lex’&Max’s Ferrari (v. Veenstra’s Promise) 62,50% en het rode lint binnenhaalde.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties