Subtop: ‘Zo’n topinstelling nog niet eerder gevoeld’

Subtop: ‘Zo’n topinstelling nog niet eerder gevoeld’

Kirsten van Wezel - Vice Versa Indoor Oosteind 2016 © DigiShots

Kim Thijssen won vandaag niet alleen de Grand Prix rubriek in Heiloo, tevens behaalde ze de hoogste dagscore van 65,76%. In de in handicap verreden Lichte en Zware Tour rubrieken behaalde Liza Nouwens en Priscilla Van der Poel – Lammers ieder een oranje lint. Slecht één deelnemer reed mee in de jeugdrubriek. Young Rider Jade Oord reed met Chireine (v. Painted Black) naar 63,09%. Kirsten Van Wezel, Ingrid Moerman en Anton Van Reedt Dortland werden allemaal eerste in de ZZ-Zwaar rubrieken.

Kirsten reed met haar zevenjarige Vice Versa (v. Vitalis) naar de hoogste score in het ZZ-Zwaar (63,00%). ‘De afgelopen twee wedstrijden was ze erg heet, daarom had ik vandaag als doel om haar rustiger en simpeler door de proef te rijden. Dat lukte! Vooral de series, waarbij ze de wissels mooi groot springt, gingen goed. De pirouettes gingen al beter. Ze waren meer gezet en ze wachtte op mijn hulpen voor het draaien. Ik les bij Luc Salfischberger, die mij vooral proefgericht helpt. Ook ga wel eens naar Hergen van Hall in Friesland om te trainen. Hij zorgt ervoor dat ik en Vice Versa scherp blijven.’

Anderhalf jaar

‘Ik rijd haar vanaf haar vijfde. Ze kwam bij ons op stal voor de verkoop. Ik vond haar zo leuk dat ik haar nu samen met haar eigenaar, Willeke Bos, heb. We hebben enkele jonge paarden wedstrijden gedaan. Daarna ben ik een paar keer M1 gestart, twee keer Z2 en vervolgens het ZZ-Licht door om nu anderhalf jaar later ZZ-Zwaar te starten. Vice Versa heeft een topinstelling, die ik nog niet eerder bij een paard gevoeld heb. Ze is voor je door het vuur en is super werkwillig.’

Africhtingsstal

‘Mijn doel is om Lichte Tour te rijden, want dat heb ik nog niet eerder gedaan. Daarna zal ze waarschijnlijk wel verkocht worden. Samen met mijn vriend Arjen van Diepen hebben wij een africhtingsstal. Hij is springruiter en ik rijd dressuur, maar we rijden ook paarden van elkaar. Hij maakt daarnaast paarden zadelmak en dan hou ik ze vast. Samen hebben we 21 paarden onder onze hoede.’ Achter Van Wezel eindigde Nikita Piazzini ( 62,21%) met Visalis (v. Krack C). Derde (61,93%) werd Kim Thijssen gezeten op Dion Johnson (v. Johnson). Cora Heemskerk werd met Daisy (v. Scandic) vierde (61,36%). Sabrina van Oostenrijk sloot met Falero (v. Florencio I) aan op de vijfde plek (60,86%). In de tweede proef was er een ex aequo klassering op de eerste plaats. Dit waren Ingrid Moerman met Guapomunde (v. Cantos) en Anton Van Reedt Dortland met Calypsowald (v. Florencio). Beide scoorde ze 62,64%. Het witte lint (62,29%) ging naar Marielle De Jong met Amigo (v. Rubels). Nu mocht Kim Thijssen met Dion Johnson als vierde (62,21%) naar voren komen. Sabrina van Oostenrijk werd wederom vijfde ( 61,79%) met haar Falero.

Nouwens wint Lichte Tour

In de gecombineerde rubriek voor Prix St. Georges en Intermediaire I werd Liza Nouwens op haar Flemmingh-nazaat Veni Vidi Vici eerste. Zij reed een Intermediaire I-proef die goed was voor 65,44%. Ellen van Gastel debuteerde met Astrid in de Prix St. Georges en werd nipt tweede (65,07%).

Barichello de beste

In een rubriek voor Intermediaire I en I combinaties trok Priscilla Van der Poel-Lammers aan het langste eind. Met haar Barrichello (v. Quite Easy) reed ze Intermediaire I en scoorde ze 63,53%. Wilma Wernsen reed met Estupendo (v. Ziesto) een Intermediaire II-proef, die goed was voor 63,02%.

Gameboy kent het spelletje

Met haar Gameboy (v. Gribaldi) won Kim Thijssen de Grand Prix. Het rode lint ging naar Gita Hoogers met Brooklyn (v. Moneymaker). De juryleden kwamen uit op een percentage van 63,80. (CdB)

Reacties