Subtop: Winnend debuut voor Tommie Visser en Top’s Zoë

Subtop: Winnend debuut voor Tommie Visser en Top’s Zoë

0 631

Tommie Visser maakte met Top’s Zoë (op de foto met voormalige ruiter Theo Hanzon) zijn debuut in de Grand Prix van Werkendam. Het lijkt erop dat Visser goed zijn weg weet te vinden met de Negro-dochter, want hun proef werd beloond met 69,10%.

“Het ging eigenlijk best fijn”, licht Visser toe. “Zoë was mooi constant en ik was superblij hoe ze aanpakte in de ring. De merrie heeft veel talent voor piaffe en passage en de passage werd dan ook een aantal keer met een acht beoordeeld. De piaffe kan ze heel expressief, maar ik besloot bewust op safe te rijden om het allemaal in goede banen te leiden. Ik had hoge cijfers voor de appuyementen in draf en galop en de pirouettes, maar had ook een vier voor een wissel die mislukte na de uitgestrekte galop. Voor de eerste keer was ik heel tevreden.”

Combinatie
Top’s Zoë werd voorheen gereden door Theo Hanzon die de merrie Grand Prix startte, nadat Jeroen Okkema de merrie succesvol in de Lichte Tour uitbracht. “Het is nooit makkelijk om een paard van een ander over te nemen”, vertelt Tommie. “Ik rijd er nu een jaar mee en ik heb nu pas het idee dat we een combinatie worden. Ik wil proberen zoveel mogelijk uit haar te krijgen. Ik heb het gevoel dat 70% nog lang niet de top van haar kunnen is. Het lijkt me de uitdaging om te kijken hoever we kunnen komen.”

Last minute
Visser moest afgelopen week afzeggen voor Indoor Brabant en besloot daarom last minute bij te schrijven in Werkendam. “De komende periode gaan we een paar keer starten en hoop ik de fouten uit de proef te halen, verder heb ik nog geen plannen. Ik hoop dat het een goede opvolger voor Vingino wordt. Zij is wel wat minder gecompliceerd dan Vingino, ik denk dat Zoë heel stabiel kan worden.”

De tweede plaats was voor Thamar Zweistra die met Hexagon’s Denzel haar debuut maakte op het hoogste niveau. “Een stoere proef waarin Denzel zoals altijd heel erg zijn best deed”, becommentarieert Zweistra. Het duo kwam tot 67,25%.

Lichte Tour: Zoutendijk scoort
In de Lichte Tour/Young Riders-rubriek stond Lisanne Zoutendijk bovenaan met de voorheen door Jeroen Okkema uitgebrachte Rolling Stone (v.Ravel). De tweede plaats was voor Jessica Nijpjes en Nordiek’s Edeem (v.Apache) en Visser mocht in deze rubriek het witte lint ophalen met de zevenjarige Fabiola Begijnhoeve (v.Sir Oldenburg).  “Rob heeft haar gekocht toen ze vier was en ik rijd haar sinds een jaar. Het is de bedoeling om met haar de WK-selectie voor zevenjarigen te rijden. Ze heeft tussendoor een veulen gehad en nog weinig wedstrijden gelopen, daarom wilde ik haar eens starten om wat meer informatie te krijgen voor de WK-selecties. Ze liep een fijne proef, maar ik had twee dure fouten. De wissel in de gebroken lijn in galop ging mis en allebei de series waren kapot. Fabiola liep wel een hele goede draftour.”

In de Intermediaire I was de hoogste score voor Jeroen Hamelink die met Zanzibar (v.Rousseau) 68,16% bemachtigde.

ZZ-Zwaar: Schaddelee en Donze
In het ZZ-Zwaar was er tweemaal het oranje lint voor Prsicilla Schaddelee en Winston. Schaddelee behaalde met haar vosruin 65,21% en 63,93%. In de tweede groep stond Kiki Donze tweemaal bovenaan. Zij liet 63,14% en 64,21% noteren.

Uitslag Subtop Werkendam

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

 

Reacties