Subtop: Winnend debuut voor Brouwer

Subtop: Winnend debuut voor Brouwer

0 1539

Janneke van Riet schreef vandaag tijdens een Subtopwedstrijd in Wezep de Grand Prix op haar naam. In de Intermediaire II was Kirsten Brouwer de beste. Romy Kat won de Lichte Tour rubriek en Albert Jan Kuipers werd twee keer ruimschoots eerste in het ZZ-Zwaar.

Met San Remo-nakomeling Ziroco is Janneke van Riet ook internationaal op Grand Prix niveau al succesvol. Vandaag was ze in Wezep de beste en scoorde 67,05%. Met 66,55% werd Kim Schmid tweede. Zij zadelde Pharmahorse Theodoor (v. Metall) en reed de Grand Prix proef pas voor de tweede keer. Het witte lint ging naar Caroline Rijnders. Met Ruiterstad’s Victoria reed de leerlinge van Jonna Schelstraete naar 64,65%. De vierde plek ging naar Hester Bischot met Macrider Trovador Da Raposa (v. Ofensor). Met haar Lusitano scoorde ze 64,55%.

‘Het was een wilde puber’

In de Intermediaire II reed Kirsten Brouwer haar zelfgefokte en opgeleide Alain Delon SB (v. UB40) en won. De combinatie debuteerde op dit niveau en scoorde direct 66,25%. ‘Ik ben echt heel blij met hoe Alain vandaag zijn best deed. Vanwege het drukke schema dat ik had met de hengsten heb ik Alain afgelopen indoorseizoen maar twee keer gestart. Ik heb nog wel mee gedaan aan een oefenwedstrijd waarbij we de Inter II proef reden. Dit ging goed, maar zaten nog best wel wat rommeltjes in, omdat hij ook al een tijdje niet mee was geweest. Vandaag ging de piaffe heel goed en daarbij gingen ook de overgangen in en uit de piaffe fijn. Voorheen had hij daar wel wat moeite mee. Dan kon hij wel de piaffe en passage los van elkaar, maar gingen de overgangen daar tussen nog niet helemaal. Ik denk dat hij nu beter begrijpt wat de bedoeling is. Sowieso is hij mentaal volwassener geworden. Het is heel lang een wilde puber geweest. Al moet hij nog wel af en toe een vreugdebokje maken. In het stapgedeelte scoorde hij achten. Hij kan heel goed vanuit de aanspanning weer ontspannen. Alleen in de eners zat een hakkeltje. Natuurlijk kan het allemaal nog wel beter, maar daarvoor moeten we gewoon meer routine op doen. Zo reed ik vandaag de verruimingen nog wat op safe. Ik wil nog wel een paar keer de Inter II proef rijden, voordat we de overstap maken. Gelukkig is Alain van onszelf en zit er dus geen druk achter van een eventuele verkoop’, aldus Kirsten die les bij haar moeder, Annemarie, en Johan Hamminga.

Oranje lint voor Romy Kat

De Prix st. George werd gewonnen door Romy Kat die haar Turbo Magic-nakomeling Always Magic zadelde. Hun score kwam uit op 67,70%. Met bijna 67% werd Esana Leiwakabessy tweede. Dit deed ze met haar Acoretto (v. Acodetto). Achter Leiwakabessy volgde Joyce Lenaerts. Zij stuurde Authentic (v. Fürst Heinrich) naar 66,71%.

Kuipers niet te kloppen

In beide ZZ-Zwaar rubrieken stak Albert Jan Kuipers met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit. Met zijn Aristarchos (v. Uphill) werd hij twee keer eerst met respectievelijk 68,88% en 67,86%. Tweede (64,29%) in de eerste proef werd Marcelle Hesselink met Here I Am (v. Hohenstein). In de andere proef reed Hesselink naar een vierde plaats (62,00%). In beide proeven was het witte lint voor Nicole de Leeuw-Vonk met haar Duvel (v. Florencio). De scores bedroegen achtereenvolgens 64,14% en 62,57%. In de eerste proef werd Dennis Ausma met Parcival-nakomeling Blits nog vierde (62,57%), maar in de tweede proef deed hij er een schepje bovenop en eindigde als tweede (63,71%). (CdB)

Foto: Focussed

Uitslag Subtop Wezep 2-5-2015

Reacties