Subtop: Wedda niet te evenaren in ZZ-Zwaar *Update*

Subtop: Wedda niet te evenaren in ZZ-Zwaar *Update*

0 2073

Myrthe Wedda reed vandaag zeer overtuigend naar de overwinning in het ZZ-Zwaar tijdens een Subtopwedstrijd in Utrecht. Met Diamond Geezer (v. Diamond Hit) noteerde ze een score van bijna 67%. In de Prix st. George liet Esmee van Gijtenbeek wederom zien dat haar Enton (v. Wynton) in goede vorm verkeerd. Met 65,20% eiste ze het oranje lint op. In de Intermediaire I wist Remco Zuidam met Astrid Sollenburg (v. OO Seven) de overwinning naar zich toe te trekken. Judith Huizinga was met haar Amadeus F (v. Gribaldi) de beste in de Intermediaire II. Lianne Crielaard liet er in de Grand Prix geen twijfel over bestaan. Zij werd met 68,65% ruimschoots eerste en zadelde Amerto (v. Kennedy).

Begin december liet Myrthe in Beuningen ook al een goed indruk achter door twee proeven ruimschoots op haar naam te schrijven. Vandaag reed de voormalig internationaal Juniore een nette proef die wederom het oranje lint opleverde. ‘Al vanaf het moment dat ik opstapte, voelde hij goed aan. Diamond was lekker actief en ook meteen al in de galop. Daar kan hij zich in eerste instantie nog wel eens inhouden. Mijn doel was om vandaag de pirouettes kleiner te springen en series meer aan mijn hulpen te rijden. Dit ging goed en daar was ik al erg blij mee. Het lukt ook al steeds meer om hem gedragen door de proef te laten lopen, maar daar wil ik hem nog constanter in krijgen.’

Fijne combinatie

‘Diamond is heel betrouwbaar en gaat altijd door het vuur voor je. Ik train met hem bij Marrigje van Baalen en Seth Boschman. En via de Rabo Trainingen krijg ik les van Adelinde Cornelissen. De lessen van alle drie sluiten goed op elkaar aan en deze combinatie is erg fijn. Ons doel is nu eerst om bij de Young Riders te rijden en uiteindelijk wil ik Diamond Geezer, die nog maar negen jaar is, naar het hoogste niveau opleiden’, aldus de tweedejaars HBO bedrijfskunde studente. Met San Fürst Platinum (v. San Amour) werd Lotje Schoots tweede (63,14%). Talitha Vink zadelde Bella Rosa (v. Belissimo M) en behaalde het witte lint (61,79%). Met Dazzling Dante (v. Johnson) werd Anton Haukes vierde. Zijn proef leverde 61,07% op. Mariette Kunz behaald met haar Jazz-nazaat Allright nog een voldoende score en daarmee de vijfde plek.

Goede moed

In de Prix st. George reed Esmee van Gijtenbeek een fijn ‘oefenrondje’ in aanloop naar de tweede selectiewedstrijd die volgende week in de planning staat. Op haar Facebook schrijft ze: ‘Thuis en tijdens de Rabo Trainingen hard gewerkt aan de verbeterpunten en op grote stukken al met veel meer controle kunnen rijden. Nog een paar grote fouten waar we weer mee aan de slag gaan, maar met 65,2% en een eerste plek gaan we vol goede moed naar de selectie volgende week!’ Esmee werd op de hielen gezeten door Koosje Mulders die met haar Las Vegas (v. Lucky Champ) bijna 65% bij elkaar reed. Jerney Jay Schelling werd met haar Creator (v. Florencio) derde (64,01%).

Zuidam voert Intermediaire I aan

Remco Zuidam was met zijn Astrid Sollenburg (v. OO Sven) succesvol in de Intermediaire I. de juryleden gaven voor zijn proef 67,77% en daarmee werd hij eerste. Op de tweede plaats volgde Britt van der Panne met Tuschinski-nakomeling Atink. De score kwam uit op 65,72%. Met haar Accountancy Bellissimo (v. Florenci0) werd Christianne Goes derde (63,68%).

‘Powerhouse’

Judith Huizinga scoorde met haar Amadeus F 62,24% in de Intermediaire II. De leerlinge van Imke Schellekens-Bartels vertelt: ‘Mijn doel was om vandaag met meer rust en controle door de proef te rijden en dat is goed gelukt. Hierdoor was het misschien wat braaf, maar wel een constante proef. Vanmorgen had ik thuis al wat met hem gewerkt en voor de proef maar een kwartiertje los gereden. De appuyementen leverden zevens op, alleen wil ik meer afdruk in de piaffe en passage. Vandaag had ik hier in ieder geval al meer rust in. Amadeus is echt een ‘powerhouse’, hij wil altijd zijn best doen. Ik heb hem als veulen gekocht en het was liefde op het eerste gezicht. Vorig jaar hebben we ook de moeder van Amadeus gekocht. Dit is een halfzus van het voormalige Grand Prix paard van Arjan Teeuwissen, Goliath (v. Zebulon red.). We hopen met haar nog meer succesvolle broertjes en zusjes van Amadeus te fokken.’  Het rode lint ging naar Letty Roseboom die met Crocket Times (v. Sorento) bijna 61% scoorde.

Hoogste dagscore voor Amerto

Met haar fraai voorgestelde paard Amerto (v. Kennedy) veroverde Lianne Crielaard de eerste (68,65%) plaats in de Grand Prix. Dit percentages betekende eveneens de hoogste dagscore. Mireille van Kemenade-Witlox mocht het rode lint in ontvangst nemen. Met decor Vivaldo (v. Polansky) reed ze naar 63,45%. (CdB)

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Utrecht 13-1-2017

 

Reacties