Subtop: Visser en Variohippique’s Vingino weer in vorm

Subtop: Visser en Variohippique’s Vingino weer in vorm

0 1023

Na een baalwedstrijd eind september in Donaueschingen, waarbij de afstemming tussen ruiter en paard even niet zo vloeiend was, reed Tommie gister met zijn zwarte topper naar dik 72% in de Grand Prix in Oud Gastel. Danielle Houtvast en Stephanie de Frel schreven beide Midden Tour rubrieken op hun naam. Saskia Timmermans-Melis won de Intermediaire I, terwijl Caroline Burema een fraaie winnende score van 70,44% neer zette in de Prix st. George. In het ZZ-Zwaar was Lisanne Zoutendijk oppermachtig met haar Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione).

Een wedstrijdpauze en trainingsperiode waarbij gewerkt werd aan rust en vertrouwen, hebben Variohippique’s Vingino duidelijk goed gedaan. Super blij en met vol vertrouwen gaat Tommie zich nu richten op de internationale wedstrijd in Lier. Op de tweede plek eindigde Dominique Filion met Wenicienta (v. Rosario). De score kwam uit op 68,80%. Met 67,55% werd Kim van de Velden-van de Muren derde op haar Winner (v. San Remo). Ucento (v. Metall) met Danielle van Mierlo in het zadel mochten het blauwe lint in ontvangst nemen (66,10%).

Mooie scores in Midden Tour

De klassen Intermediaire A en Intermediaire II werden in handicap verreden. Evenals de klassen Intermediaire B en U25. Stephanie de Frel en Danielle Houtvast wonnen respectievelijk in deze rubrieken. Stephanie zadelde Turbo Magic-nakomeling Zanyo en scoorde 65,72%. Danielle reed met Utah (v. Jazz) en behaalde een percentage van 68,26%. Achter De Frel eindigde Pieter Ton (64,47%) met Veff’s Falco (v. Florestan I).

‘Z. Floris wordt steeds zelfverzekerder’

Met Beekdal’s Zilverster (v. Rubels) werd Saskia Timmermans-Melis eerste (66,91%) in de Intermediaire I. Ze werd op de voet gevolgd (66,12%) door Jolanda Schoenmaker-Lever met Tiptop (v. Metall).
Caroline Burema zette met de 11-jarige Z.Floris (v. Future) een mooie score neer van 70,44%. Waarmee ze het oranje lint in ontvangst kon nemen in de Prix st. George. ‘Z.Floris wordt steeds zelfverzekerder. Hij heeft veel talent en drie goede gangen, maar in de proef kon hij nog wel eens in zijn schulp kruipen. Door hem veel mee te nemen op wedstrijden en ook oefenwedstrijden is dit beter geworden. Daarnaast beloon ik hem ook in de proef als hij iets goed doet, daar groeit hij van. Vooral de draftour, waarbij de verruimingen en zijgangen uitblinken en de galop, waarin de pirouettes en appuyementen mooi berg op zijn, leverden hoge cijfers op. Maar ook het algehele beeld was goed zeiden de juryleden na afloop tegen mij. Z.Floris heeft veel vermogen tot schakelen en aanleg voor de piaffe en passage. Daarbij is hij super lief. Ik ben dan ook heel blij dat ik de kans van zijn eigenaar, en tevens goede vriend van ons, krijg om hem te rijden. Ik rijd hem pas sinds februari en had meteen al een goed klik met hem. Mijn doel is nu om selecties te rijden, ook om kilometers te maken, en de percentages constant te houden. Dan zien we wel hoe ver we het schoppen in de selecties’, aldus de enthousiaste leerlinge van Penny Rockx, de vrouw van internationaal dressuurruiter Johan Rockx. Philip van Ommen met Winter’s Hansel (v. Sir Donnerhall) werd tweede (65,00%). De derde plaats werd gedeeld door Jolanda Leonhardt-Glimmerveen en Tess Mertens. Met achtereenvolgens Cousin Vinnie (v. Krack C) en Zaniro (v. De Niro) behaalde ze exact hetzelfde percentage van 64,25%.

Zoutendijk wint met ruime afstand

Met haar Kostendrukkers Ringo Star was Lisanne Zoutendijk wederom niet te kloppen in het ZZ-Zwaar. Ze schreef deze rubriek op haar naam met een percentage van maar liefst 70,29%. Lisa van der Veer werd op gepaste afstand tweede (62,57%) en zadelde Zoulou (v. Symphonie Kim). Liane van der A werd derde (62,00%) met Zidana Z (v. Rubiquil). Elles Kole sloot de rij met prijswinnaars af. Ze werd vierde (61,43%) met Uwendy (v. Ferro). (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Oud Gastel 30-10-2015

 

Reacties