Subtop: Veronique Roerink debuteert overtuigend in de Lichte Tour

Subtop: Veronique Roerink debuteert overtuigend in de Lichte Tour

0 468
Veronique Roerink - Flanell WK Selectie 6 Jarigen 2016 © DigiShots

Veronique Roerink stak er gisteren met kop en schouders bovenuit in de Lichte Tour rubriek in Zuidwolde. Met maar liefst 73,29% won zij de proef met Flanell (v. Apache) en reed daarmee 10% los van de nummer twee,  Paulien Alberts met BB King.

Nog geen once in a lifetime proef

Veronique steekt enthousiast van wal: ‘Flanell is sinds het NK niet meer op wedstrijd geweest en maakte haar debuut gisteren in de Prix St. Georges. Het voelde als een fijne proef waarin we geen echte fouten hadden. Toch was het voor mijn gevoel nog niet de ‘once in a lifetime’ proef aangezien het nog aan wat scherpte ontbrak. Toch was de score gelukkig heel goed met hoge cijfers voor het uitstrekken en de wisselseries.’

Gezinsuitbreiding

‘Ik hoop Flanell zo rustig door te kunnen starten en misschien binnenkort een keer ons internationaal debuut te kunnen maken. Omdat ik van het voorjaar haar halfzusje heb verkocht, verkeer ik in de luxe positie dat ik haar aan kan houden. Tot onze grote vreugde krijgen we hopelijk volgend jaar via embryotransplantatie een veulentje van haar. Dit embryo van haar en Sir Donnerhall hebben wij twee dagen na het NK gespoeld dus deze kleine spruit was de jongste deelnemer aan het NK. Daarnaast verwachten de moeder en halfzus van Flanell ook veulens dus de familie gaat flink uitbreiden’ aldus een zeer gelukkige Veronique.

Eigen gefokte Fimosa wint twee keer

In het ZZ Zwaar stonden twee groepen op het programma. In de eerste groep werden beide proeven gewonnen door Annemieke Vincourt met het eigen fokproduct Fimosa (v. Ampère). Fimosa debuteerde op dit niveau met scores van 66,50% en 64,50%. Ook de tweede plaats was in beide proeven voor dezelfde amazone. Natascha Veen behaalde met haar Damoiselle (v.Vivaldi) 65,07% en 62,86%.

Tweemaal winst voor Lotte Krijnsen

Lotte Krijnsen won met Zarienta (v.Sir Sinclair) beide proeven in de tweede groep. Zij deed dit met percentages van 64,43% en 64,79%. In de eerste proef was het rode lint voor Loes Mars die met Pablo’s Henry 64,43% bij elkaar reed. Petra Terhalle werd met Beyond The Limits tweede in de tweede groep met 63,5%.

Vai Bruntink wint met afstand

Vai Bruntink reed een goede score van 69% in de Grand Prix met Chardonnay (v. Winningmood). Daarmee won ze de rubriek met een ruime voorsprong.

Junioren zijn Young Riders de baas

De jeugdrubriek werd in handicap verreden. De beste score kwam op naam van Junioren amazone Maaike ten Hoor die haar Winder-don naar een percentage van 67,89% stuurde. Ook de tweede plaats was voor een combinatie die een Juniorenproef reed. 65,07% was de score voor Willemijn van der Kolk en Bayin-Mah.

 

Foto: Digishots

Reacties