Subtop: Veelbelovend Inter II-debuut van Esmee van Gijtenbeek

Subtop: Veelbelovend Inter II-debuut van Esmee van Gijtenbeek

0 2433
Esmee van Gijtenbeek - Enton WK Selectie 7 Jarigen 2016 © DigiShots

In Hulten beleefde Esmee van Gijtenbeek een veelbelovend debuut in het voorportaal van de zwaarste klasse. Haar Intermediaire II met Eaton werd beloond met 69% en dat betekent dat de 25-jarige amazone het startbewijs voor de Grand Prix op zak heeft.

“Ik ben er superblij mee”, steekt de enthousiaste amazone van wal. “We hebben er hard voor getraind en op basis van de laatste terugkomdag van het Rabobank Talentenplan wist ik dat we klaar waren voor deze klasse. Zo’n score verwacht je uiteraard niet. Het is voor mij nieuw en voor het paard ook. Het overkomt me eigenlijk een beetje. Verleden jaar reden we nog WK-selecties bij de zevenjarigen.  Ik ben niet bezig met scores of prestaties, maar vooral lekker aan het trainen en mezelf aan het verbeteren.”

Veel aanleg
Van Gijtenbeek mikt met de getalenteerde Wynton-nazaat op de GP-U25. Dit jaar wordt zij 25 en dit is het laatste jaar dat zij in deze rubriek van start mag komen. “Vandaar dat we vlot door de klasses heen gaan. Eaton heeft veel aanleg voor de verzamelde onderdelen. Zijn aanleg voor piaffe, passage en de pirouettes maken hem heel geschikt voor dit werk. Dat is ook te zien in de waardering voor deze onderdelen.”

Social media
Niet alleen in de wedstrijdbaan staat de amazone haar mannetje, ook op social media weet Esmee met een aanzienlijk aantal volgers haar weg te vinden  “Ik ben actief en bewust met social media bezig. Ik vind het leuk om mijn volgers inzicht te geven in de manier waarop ik een paard train. Ik merk dat mensen dat leuk vinden om te zien.  Als ik een getalenteerde Grand Prix-combinatie zie rijden, vraag ik me ook af hoe mensen tot dat niveau komen. Je kunt veel bereiken als je elke dag goed oefent en wilt leren, dat wil ik laten zien op sociale media”, legt de studente communicatie uit.

Fanatieke hobby
Eaton kocht de amazone als veulen en ze is verantwoordelijk voor het hele opleidingstraject. “Ik heb hem zelf zadelmak gemaakt en we zijn in het L2 begonnen toen hij vier was. We hebben ook een halfbroer van hem, met deze Uphill rijdt mijn moeder in het Z2. Daarnaast fokken we elk jaar een veulentje. We hebben een vierjarige merrie en een vijfjarige Apache-hengst staan, die wellicht als opvolger van Eaton kunnen dienen. Het is nog een hobby, maar wel een hele fanatieke hobby.”

Oranje lint voor Jill Huijbregts
Jill Huijbregts won de gecombineerde U25/GP-rubriek. Haar proef met EventZ Zamacho (v.Rousseau) werd beloond met 67,62%. Kirsten Brouwer behaalde met 66% de hoogste score in  de Grand Prix met UB40-nazaat Alain Delon.  Lars op ’t Hoog, stalruiter bij Academy Bartels, was met Don Presidente (v.Dauphin) goed voor de derde plaats.

Frisse Everdale wint PSG
De KWPN-hengst Everdale (v.Lord Leatherdale) stond niet op de startlijst. Zijn amazone Charlotte Fry besloot op het laatste moment bij te schrijven. Op de eerste buitenwedstrijd van het seizoen liep de hengst naar 68%, wat genoeg was voor de overwinning. Foutjes in de serie om de drie en wat groot uitgevoerde pirouettes, drukte de score ietwat. Theo Hanzon won de andere PSG-groep. De AES-gekeurde Double D, eveneens een Lord Leatherdale, kwam tot 67,89%.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

 

Reacties