Subtop: Adelinde Cornelissen debuteert met Aqiedo

Subtop: Adelinde Cornelissen debuteert met Aqiedo

0 3186

Ermelo kende vandaag een sterk deelnemersveld in de Grand Prix. Hoewel torenhoge scores uitbleven lag de top-vier dicht bij elkaar. Marieke van der Putten bezette op het ereschavot van de hoogste klasse maar liefst twee plaatsen. Ambria (v. OO Seven) tikte de 70%-grens net niet aan, maar was wel goed voor het oranje lint.  ‘Het was de eerste keer buiten, dus allebei de paarden hadden wat last van de spanning. Ambria had wat fouten in haar proef, zoals een keer aanspringen in galop. Ik was wel erg blij met hoe ze aan de hulpen bleef tijdens de proef’, vertelt Van der Putten.  Marieke en de zwarte merrie scoorden hoge cijfers voor de wisselseries en de typische zwaretouronderdelen als piaffe, passage en pirouettes.

Langverwacht debuut Aqiedo

Adelinde Cornelissen en Aqiedo mogen terugkijken op een geslaagd debuut. Nadat afgelopen maand een filmpje van het duo storm deed opwaaien op het internet, scoort de bij het KWPN goedgekeurde zoon van Undigo vandaag net geen 69%. Daarmee blijft Adelinde nipt voor op Marieke van der Putten, die met  Zingaro Apple (v. Painted Black)  een tweede ijzer in het vuur had.  ‘Zingaro moet weer een aantal keer mee om in het ritme te komen’, legt Marieke uit. ‘Hij was even niet mee op pad geweest  en deze keer iets te heet. De proef was meer overleven en dat is bij hem een kwestie van zo stil mogelijk te zitten en foutloos door de oefeningen heen te loodsen. Hoewel er geen grote fouten ontstonden kost die spanning veel punten. Komende week ga ik hard trainen om beide paarden goed te kunnen voorstellen bij de kadervormingswedstrijd in Almelo.’

Jeannette Haazen, lang afwezig in de wedstrijdring, weet al vrij snel de aansluiting te vinden op het hoogste niveau. Dabanos D’04 (v. Abanos ) bemachtigde 68,50% en daarmee een vierde plaats.

Boston overtuigt in Middentour

Denise  Nekeman en de apart bewegende Boston (v. Johnson) gooien hoge ogen in het voorportaal van de Grand Prix. Via Facebook laat de amazone weten blij te zijn met de prestaties van haar paard, maar dat enkele fouten het resultaat nog wat drukte. Het duo bemachtigde 68,55%.

Lichte Tour: Robin van Lierop oppermachtig

In de Prix st. Georges was het Robin van Lierop die de eerste twee plaatsen bezette. De sympathieke Spielberg-dochter Denza Lenza scoorde ruim 68% en was daarmee goed voor de overwinning. Met de voorheen door partner Seth Boschman gereden Cupido (v. Rhodium), kwam de ruiter van RS2 Dressage Center de Horst tot het percentage van 66,58%. Frank Hosmar, in de Prix st. Georges nog goed voor 66,05% en een derde plaats, zette de Intermediaire I op zijn naam door net geen 68% te laten noteren.

ZZ-Zwaar: Van de Donk tweemaal bovenaan

Mark van de Donk deed in Ermelo goede zaken door beide proeven in het ZZ-Zwaar te winnen. Sandro Hit-nakomeling Christon behaalde in de eerste proef 69,43%, net geen drie procent los van de nummer twee. In de tweede proef deed de in Terschuur gevestigde ruiter dat nog eens dunnetjes over door een percentage van 68,64% bij elkaar te rijden. Wendy Fokker scoorde met haar Black Pearl (v. Polansky) 66,21% en 64,43% en wist daarmee tweemaal een tweede prijs zeker te stellen. In de eerste proef behaalde Rienke van de Ven 63,50%. Zij deed met de voorheen door Jean-Rene Luijmes gereden Cristall’s Il Divo (v. Gribaldi).  Janneke Punte behaalde met Carlos Ramirez (v. Cardenio) 63% en mocht met dat resultaat het witte lint ophalen na de tweede proef.

Bron: Hoefslag (Steef Roest)

Masterclass-HS-3

 

Reacties