Subtop: Van Esch op dreef

Subtop: Van Esch op dreef

0 1533
dressuur algemeen

Tijdens de Hardenbergse Ruiterdagen reed Petra van Esch naar de hoogste dagscore. Samen met haar Fido Dido (v. Florencio) reed ze naar bijna 70% in haar Prix st. George proef en scoorde ze ook nog eens 71,813% in de kür op muziek. Beide proeven leverden oranje linten op.

‘Ik doe al zes jaar mee tijdens het concours in Hardenberg en wilde vandaag ook graag starten, al was er wel heel veel wind. Maar Fido Dido deed het super. Het is elke keer een genot om op dit goede paard te rijden. Hij heeft een mega-galop en scoorde vandaag dan ook goed voor de series. Mijn kür ging ook goed, ondanks dat ik de moeilijkheidsgraad wel heb verhoogd. Zo rijd ik mijn series op een halve grote volte en rijd ik na een appuyement een pirouette, waarna ik weer appuyeer. De prijsuitreiking was te paard, maar gezien de toenemende wind vond ik dit wel een beetje een risico. Gelukkig wilde mijn dochter met haar pony graag voor mij invallen en haalden zij de deken op. Vervolgens mocht ze een ereronde rijden, waarbij ik ernaast rende. De organisatie vond het een top-oplossing. Het grappige van Fido Dido is dat we hem zelf hebben gefokt en dat hij geboren is op mijn verjaardag. Daarnaast hebben we hem met de fles groot gebracht, omdat zijn moeder te weinig melk had. Met Fido Dido was ik van plan om aankomende winter Grand Prix te gaan starten, maar in februari verwacht ik mijn derde kindje. Ik rijd door zo lang het kan en dan krijgt Fido Dido vakantie. Want ik laat er niemand anders op’, lacht Van Esch. Tweede (63,42%) in de Prix st. George werd Linda Verwaal met Rocky (v. Rock Forever). Het witte lint (63,22%) ging naar Carlijn Huberts met Romeo (v. Jazz).
De kür op muziek werd in handicap gereden met het ZZ-Zwaar. Tweede werd ZZ-zwaar combinatie Robin Luurssen met Bologna (v. Florencio). De score kwam uit op 67,25%

Uriah Heep bovenaan

In de andere Lichte Tour rubriek werd Annette van der Knaap-Klok eerste. Zij zadelde Uriah Heep (v. Diamond Hit) en scoorde 66,71% in de Intermediaire I. Hier werd Van Esch met Fido Dido tweede. Een opwaaiende tent zorgde voor wat spanning bij de donkerbruine ruin. De proef leverde toch nog een fraaie score op van 65,72%

Twee keer prijs voor Luurssen

Robin Luurssen en Brigit Kuilenberg behaalde ieder een oranje lint in de ZZ-Zwaar rubrieken. Luurssen reed met eveneens een Florencio-nakomeling, Bologna, naar 65,57%. Brigit behaalde met haar Britney (v. Sydney) 63,29%. Achter Luurssen werd Arnold Veldhoen tweede (62,00%) met zijn Astron (v. Rousseau). Gert Wiegand Bruss plaatste zich al derde (62,00%) met CSI (v. Waldo). In de tweede proef was er een tweede prijs (63,29%) voor Linda Kouwenhoven. Zij zadelde Salva’s Borella (v. Florencio). In deze rubriek werd Luurssen met Bologna derde (62,86%). (CdB)

Klik hier voor de uitslagen van de Hardenbergse Ruiterdagen.

Reacties