Subtop: Van Baalen scoort met volle broer van Dion Johnson

Subtop: Van Baalen scoort met volle broer van Dion Johnson

0 833

Op de terreinen van de Gelderse Boys in Ammerzoden was het Marlies van Baalen die de Prix st. Georges op haar naam wist te zetten. Zij deed dit niet met haar Lichte Tour-topper Dion Johnson (foto), maar met zijn volle broer Ben Johnson. Van Baalen scoorde maar liefst 73,42% met de Johnson-zoon. Na de Pavo Cup van 2010 bleef het wat stil rondom Ben Johnson. Marlies legt uit dat de bruine ruin wat pech heeft gehad. ‘In de tussentijd liep hij hartstikke goed, maar door wat kinderziektes is het niet van starten gekomen. Van jongs af aan is het een geweldig paard met een enorme motor. Hij heeft eigenlijk hetzelfde goede karakter als Dion Johnson.’

De volle broers hebben volgens van Baalen een enorme gelijkenis. ‘Er waren nogal wat mensen die dachten dat ik Dion Johnson bij me had’, vertelt Marlies. ‘Hij is wat kleiner en compacter, al heeft hij dezelfde energie en power. Ben Johnson is nog wat sensibeler, maar in de pirouettes geven de broers een soortgelijk gevoel. Hij heeft heel erg veel achterbeengebruik en dat zie je terug in de uitgestrekte gangen. In de zijgangen toont hij zijn enorme lossigheid. Ik vind het zonder meer een fantastisch paard’, jubelt de enthousiaste amazone. Het duo scoorde een constante lijst met op alle onderdelen  hoge cijfers. Van Baalen miste de eerste selectie voor het NK, maar is er nog niet over uit of ze de komende selecties mee rijdt. ‘De focus lag de afgelopen periode op mijn andere paarden. We gaan nu plannen maken voor het komende seizoen. Vandaag geniet ik in ieder geval van zijn debuut.’

Karen Nijvelt volgde op gepaste afstand door met voormalig Subli-kampioen Elysias (v. Jazz) 67,04% bij elkaar te rijden. Lars op ’t Hoog, stalruiter van Academy Bartels, eindigde op de derde plaats met 66%.

Aquamarijn wint Grand Prix
De Nootdorpse Fransje van der Meer wist de Zware Tour te winnen. Zij bemachtigde met United-dochter Aquamarijn 65,75%. Chantal van Lanen werd tweede door met haar Revival (v. Kelvin) 63,75% te behalen. Marlies van Baalen scoorde met 63% een derde plaats. ‘Painted Brown (v. Painted Black) is net gecastreerd en we hadden nog niet helemaal de fijne afstemming’, reageert de Brakelse.

ZZ-Zwaar:  De Frel regeert
In de ochtendgroep van het ZZ-Zwaar stond  Stephanie de Frel bovenaan met Sorento-zoon VMF Beach Boy. De stalamazone van VMF Stables  scoorde ruim 64% en precies 65%. In de eerste proef was Sylvia van den Broek goed voor de tweede plaats, in de tweede proef was het Stacy Bax die er met het rode lint vandoor ging.

In de middaggroep waren  het de goedgekeurde hengsten die om de hoogste plaatsen streden. Laila Smits stond bovenaan met Zjengis Khan (v. Rousseau). Haar score van 66,5% was bijna twee procent meer dan die van Sabrina Melotti. Zij reed de Gelderse hengst Wilson (v. Koss) in beide proeven naar het rode lint.  De andere proef kwam op naam van Marjoleine Verhagen die met Schikakkers Zoey (v. Flemmingh) ruim 61% liet noteren.

Intermediaire I: Franka Loos scoort
Met haar Florencio-nazaat GG  Flow Cadanza wist Franka Loos de Intermediaire I aan te voeren. Loos behaalde het mooie percentage van 69%. Lars Op ’t Hoog eindigde op tweede plaats met Swingtop (v. Sandro Hit).

 Middentour: Op’ t Hoog doet goede zaken
Lars Op ’t Hoog liet in vrijwel alle klasses van zich horen. Na prijzen in de Prix st. Georges en de Intermediaire I wist hij ook de Middentour op zijn naam te zetten met  de voorheen door Stephanie Kooijman gereden Don Presidente.  De Brabantse ruiter bemachtigde 66,53%.

 

Reacties