Subtop: Vai Bruntink voert Lichte Tour aan

Subtop: Vai Bruntink voert Lichte Tour aan

0 354

Wezep was vandaag het decor van  een Subtop wedstrijd en tevens het tweede Bonfix-concours van 2016. Er werden aansprekende scores gereden. Vai Bruntink zette twee Lichte Tour-proeven op haar naam.  Westpoint-dochter Darabel won de Prix St. Georges met ruim 69% en Pavo’s Ziggy Pop (foto, v. Stedinger) liep de Intermediaire I voor net geen 69%.

‘Ik was over beide paarden heel tevreden. Pavo’s Ziggy Pop liep voor het eerst de Intermediaire I. Ik had die proef nog niet eerder met hem gereden en het leek me een goede voorbereiding op het NK. Deze proef is wel iets zwaarder dan de Prix St. Georges, maar op een fout in de tweeërs na bleef hij er goed aan trekken. Mijn doel was om hem kleiner en meer gesloten te houden. In het verleden stelde ik hem nog wat voorwaarts voor’, vertelt een enthousiaste Bruntink.

Ashley Langevoort behaalde 67,46% en mocht met dat puntenaantal het rode lint ophalen. Langevoort zadelde Dontruschels (v. Don Primaire). Nicole de Leeuw en Duvel (v. Florencio) waren goed voor 65% en behaalden daarmee een derde plaats.

Net geen 70%
Darabel bleef net onder de 70% hangen in de Prix. St. Georges. ‘Darabel heeft niet zoveel moeite met de gevraagde oefeningen. Ik wilde vandaag wat meer werken aan een precieze afwerking. Het lukte precies zoals ik het wilde. Niet alleen ik, maar ook de jury vond het een mooie proef. De jury gaf wel aan dat het totaalbeeld voor hogere scores net wat expressiever mag.  Mijn doel voor vandaag was om mijn proef goed af te werken en dat is gelukt.’

Ashley Langevoort wist ook in deze proef de tweede plaats binnen te slepen, ditmaal met 68,42%. Savannah Pieters behaalde net geen 66%, haar Caesar (v. Vivaldi) was daarmee goed voor het witte lint. Bennie van Es en zijn apart getekende bonte Maurits van Nassau lieten 64,87% noteren.

Van der Putten ongenaakbaar in Grand Prix
In de Grand Prix voerde Marieke van der Putten de lijst aan. De stalamazone van het Glock-team reed met haar Ambria (v. OO Seven) net geen 72% bij elkaar.  Hoewel er bij de proef van  Ambria sprake was van een juryverschil  van zo’n vier procent, bleef het duo toch nog ruim twee procent voor op Adelinde Cornelissen. De laatstgenoemde betrad de baan met Jazz-zoon Zephyr en bemachtigde net geen 70%.

ZZ-Zwaar:  Hilgenberg en Naberink bovenaan
Gerdien Hilgenberg won een ZZ-Zwaar-proef met Chanel. De afstammeling van de keurhengst Florencio scoorde ruim 64%. De andere proef werd gewonnen door Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint). Naberink kwam tot 69,36%, twee procent meer dan Linda Mars en Donna-d (v. Sorento) De derde plaats voor Chantal de Bruin, die met het voormalige Grand Prix-paard van Dennis Ausma ruim 65% bij elkaar reed.

Bron:  Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).
Foto: DigiShots

Reacties