Subtop: Vai Bruntink en Adelinde voortvarend van start in selectie

Subtop: Vai Bruntink en Adelinde voortvarend van start in selectie

0 1207

In het Friese Harich ging vandaag voor de noordelijke ruiters het selectieseizoen voor de indoorkampioenschappen van start. Vai Bruntink was op dreef door met twee paarden de Lichte Tour aan te voeren. Chardonnay (v.Winningmood) was met 70,66% goed voor het oranje lint, terwijl Darabel (v.Westpoint) net geen 70% scoorde.

“Het verschil tussen beide paarden was niet zo heel groot”, vertelt een enthousiaste Bruntink.  “Het is mooi dat beide paarden zo goed meedoen. Twee weken geleden had ik met Chardonnay een topgevoel in de ring, toen liep hij ook 73%. Vandaag hadden we een ongebruikelijke fout in de pirouette en had ik dat laatste gevoel net niet. We zijn de training, samen met Alex van Silfhout, wat meer richting het zware werk aan het oppakken, hij voelde daarom iets vermoeid aan.“ Darabel liep een goede proef en dat leverde het rode lint op. “Ik was echt heel tevreden over de manier waarop zij haar proef liep. Ook zij had voor mijn gevoel net wat scherper mogen zijn. In de ochtend had ik haar vanwege de wind nog even gelongeerd, dat was achteraf niet nodig.  In de draftour scoorde ze hoog, maar in de linkerpirouette had ik een fout, dat kostte de overwinning met haar.“

Liseon Kamper sloot aan op de derde plaats. Met haar Dance Little Diamond (v.Valdez) bleef ze net wat voor op Judith Pietersen en  Kop Jansen Timberland  (v.Tsjitse vd Oergong).

Nieuwe accommodatie
Samen met partner Sjak Laarakkers is Bruntink sinds september een nieuwe accommodatie betrokken. “Dat gevalt heel goed. Voor mijn gevoel zitten we er al veel langer. We zijn druk bezig met een nieuwe hengstenstal en de faciliteiten voor een dekstation. Het is ontzettend leuk  om  van een accommodatie die van jezelf  is wat moois te maken.”

ZZ-Zwaar: Adelinde oppermachtig met Fleau de Baian

In het ZZ-Zwaar was Adelinde Cornelissen oppermachtig met de volle broer van haar succespaard Parzival. De zesjarige hengst (v.Jazz) kreeg van de jury 73,79% en stond daarmee ruim zeven procent los van de nummers twee. “Hij maakte bij het binnenkomen een wissel op de AC-lijn”, vertelt de amazone op haar website. “Fleau de Baian loopt makkelijk zijn proeven door, een heerlijk paard om mee op concours te gaan.” Femke Beljon en Lisanne der Nederlanden stonden allebei met 66,07% op de tweede plaats. Beljon zadelde de KWPN-hengst Winningmood (v.Prado) en Der Nederlanden kwam in actie met Wynton-zoon El Paso.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

 

Uitslag Subtop Harich

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties