Subtop: Tweemaal winst voor Kirsten Beckers

Subtop: Tweemaal winst voor Kirsten Beckers

Dimare (v. Van Gogh) met Kirsten Beckers. Foto: DigiShots
Dimare (v. Van Gogh) met Kirsten Beckers. Foto: Leanjo de Koster.

In Beuningen liet Kirsten Beckers van zich horen door zowel de Lichte Tour als de koningsklasse op naam te zetten. Dimare, de volle zus van Rothenberger’s olympiër Cosmo, bemachtigde 69,13% in de Grand Prix. In de Lichte Tour kwam Sandloh Begijnhoeve (v.Sandro Hit) tot 68,16%.

“Het gaat steeds makkelijker en qua lopen ben ik zeker tevreden”, licht Beckers toe. “Het was alleen jammer dat we dure, dubbeltellende fouten in de wissels om de pas en het zigzagappuyement hadden. De 70 procent is heel dichtbij, maar het voordeel is dat er zeker nog rek in zit.”

Vaker meenemen

De amazone heeft het plan om de merrie meer mee te nemen. “We hebben net besproken dat ze op het NK ook meeloopt en nu het steeds stabieler wordt, zijn kaderwedstrijden misschien ook heel leuk. We moesten ook aan elkaar wennen”, vertelt Beckers over de door haar trainer Bert Rutten afgerichte merrie. “Bert en ik kennen elkaar door en door, maar hij heeft toch langere benen en is net wat sterker. Voor een paard is het dan ook anders. Zeker als een paard op GP-niveau is afgericht duurt het langer om een combinatie te worden.”

Bloedmooie Sandloh Begijnhoeve

In de Lichte Tour stond Sandro Hit-nazaat Sandloh Begijnhoeve aan kop met 68,16%. “Dit paard staat bij mij met het oog op de verkoop. Het ging zo fijn dat zijn eigenaar Rob van Puijenbroek zei dat ik hem een keer moest starten. Hij kreeg complimenten over zijn aanleuning. Er zaten een paar fouten in, anders loopt Sandloh Begijnhoeve zo naar de 70%. Foutloos rijden was wel een dingetje vandaag”, sluit Beckers lachend af.

Begijnhoeve

De tweede plaats was ook voor een paard afkomstig van de Begijnhoeve. Tommie van Puijenbroek-Visser reed met Fanatique Begijnhoeve (v.Tuschinski) naar 66,99% en werd gevolgd door John Thijssen, ook afkomstig van de Begijnhoeve, naar 66,54%. Zijn Eros (v.United) bleef daarmee voor op Nicole Heunen en Spielberg’s Ciske (v.Spielberg).

ZZ-Zwaar: Dana van Lierop

In het ZZ-Zwaar stond Dana van Lierop tweemaal vooraan. Dodge Raider (v.Desperados) liet 63,07% en 68,64% noteren. Tweede plaatsen waren er voor Nathalie van Herwijnen en Nicole Ekkerink.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Beuningen

Reacties