Subtop: Twee keer Bruntink

Subtop: Twee keer Bruntink

0 49

Vandaag stond tijdens het CSI Twente in Geesteren een Subtopwedstrijd op het programma. In de Grand Prix reed Jan Pieter Weening met zijn Custom Zadels Tobias (v. Jazz) naar de overwinning. In de Midden Tour was Annemiek Harmsen met Uptown (v. Florestan I) de beste. De Lichte Tour rubrieken kwamen op naam van Vai Bruntink, die haar Pavo’s Babushka (v. Universeel) naar 66,91% en 66,51% in respectievelijk de Prix st. George en de Intermediaire I reed. Femke Beljon en Nicky Snijder wonnen ieder een ZZ-Zwaar rubriek.

Opvallend in de Grand Prix was dat slechts vijf van de elf deelnemers een percentage boven de 60% scoorden. Jan Pieter Weenink behaalde het hoogste percentage van 64,80%, ondanks dat er nog een fout in de eners zat. Achter Weenink eindigde Alexandria Barr met eveneens een Jazz-nakomeling, Romanoff. Zij behaalde 62,20%. Nel Rensen wist met Rocky (v. Royal Dance) de derde plek te bemachtigen en scoorde 61,30%.
De Intermediaire II werd gewonnen door Annemiek Harmsen. De juryleden beoordeelden haar proef met Uptown met 65,00%. Het rode lint (64,93%) ging naar Romy van der Schaft met Seigneur 10 (v. Lord Sinclair).

‘Mooi oefenrondje’

Met Pavo’s Babushka was Vai Bruntink de concurrentie de baas in de Lichte Tour rubrieken. Over haar proeven vertelt ze: ‘Vergeleken met de Intermediaire I waar nog wel wat fouten in zaten, ging de Prix st. George proef heel fijn. Ze liep mooi constant door de proef heen. Helaas had ik best nog wel wat puntenverschil in de Prix st. George, waardoor het uiteindelijke resultaat niet helemaal overeenkwam met mijn gevoel. In de Intermediaire I zat een natte plek precies op de AC-lijn. Daar was Babushka een beetje bang voor. Aangezien de schouderbinnenwaarts op deze lijn getoond moet worden, zaten hier grote storingen in. Dat is jammer, maar gelukkig wel te verklaren. Verder was het een heel mooi aangekleed concours met internationale rubrieken voor de springruiters. Met Babushka waren dit weer mooie oefenrondjes voor de KNHS Kampioenschappen waarvoor ik mij geselecteerd heb. Deze vinden eind juli plaats. Om het wedstrijdritme vast te houden, wat best belangrijk is met haar, wil ik half juli nog een wedstrijd rijden. Na de kampioenschappen zou ik graag een keer internationaal met haar willen starten.’ Vai had dit keer maar één paard mee op wedstrijd. Ze verklaart: ‘Met Chardonnay (v. Winningmood red.) zit ik aan het maximaal aantal winstpunten in de ZZ-Zwaar, dus zal ik de overstap moeten maken. Ik denk dat ik die einde van de zomer plan.’

Prijzenslag voor Beljon

In beide ZZ-Zwaar proeven haalde net iets meer dan de helft van het deelnemersveld in beide proeven winst. Alleen in de eerste proef (37) werd er boven de 65% gescoord. Dit was twee maal door Femke Beljon. Zij werd eerste met Zeanine (v. Ferro) en scoorde 66,29%. Met een percentage van 65,29 werd ze tweede. Hiervoor zadelde ze haar Prestige VDL-nakomeling Borsalinde.
In ZZ-Zwaar proef 38 was Nicky Snijder de beste. Met zijn Kalshoven’s Zalza & Jazz (v. Jazz) reed hij naar 64,43%. De tweede en derde prijs werden in deze rubriek opgeëist door Femke Beljon. (CdB)

Uitslag Geesteren 24-6-2014

 

 

 

 

Reacties