Subtop: Twee GP startbewijzen voor Van der Meer

Subtop: Twee GP startbewijzen voor Van der Meer

0 29
Archieffoto

Met Zippo (v.Rousseau) en de NRPS-hengst Karolus van Wittenstein (v.Krack C) reisde Patrick van der Meer naar de subtopwedstrijd in Schijndel. Het beoogde doel: het behalen van startbewijzen voor de Grand Prix. ‘Missie geslaagd’, concludeerde Van der Meer na afloop,’ de Inter II gewonnen met Zippo en derde met Karolus met ruime voldoendes, ik ben tevreden’.

Tevreden was Van der Meer ook over leerlinge Marije de Lange, die met haar Paolo(v.Jazz) de beste was in de Grand Prix. ‘Paolo is mijn tweede zelf opgeleidde paard dat Grand Prix loopt. Het gaat steeds beter’. Ook Marlies van Baalen haalde een startbewijs binnen voor de Grand Prix met het eigen fokprodukt Zigeuner DVB ( v.Gribaldi): ‘Nu rustig thuis verder werken’.

In de Prix St.Georges ging Elise Kettner met haar Floyd (v.Fieldmann) op herhaling. Een week eerder won de amazone ook al. Kettner, die traint op de Academy, was blij: ‘ weer gelukt, eerst genieten en dan verder werken’. Imke Bartels, die mee was om te coachen:’ Floyd scoort op zijn series en zijgangen. Wel valt er nog winst te halen in een stukje afwerking en het foutloos doorrijden van de proef’.

In de Inter I was het oranjelint voor Jonna Schelstraete, die haar Verdict (v.Ferro) naar 70 procent reed, ruim 5 procent meer als nummer twee Sylvia Naagen en Wantano (v.Redford). ‘Het ging erg goed, we gaan verder trainen richting Inter II en Grand Prix. Blij ben ik ook met Liebling II (v.Loutano), die mij in mijn eerste Grand Prix hielp aan ruim 65%’, aldus Jonna Schelstraete. De adviezen van een politiepaardentrainer voor zijn Van Krack Sth(v.Krack C) nam Yessin Rahmouni ter harte. Het lukt de ruiter steeds beter de spanning bij zijn paard te laten afvloeien en dat resulteerde in Schijndel in een gedeelde eerste plaats in de ZZ/Z-rubriek. Het oranje deelde Rahmouni met Elcke Govers met Ukkepuk (v.Hors de Loi II). (AvdH)

Reacties