Subtop: Thamar Zweistra scoort met ‘nieuwe’ paarden

Subtop: Thamar Zweistra scoort met ‘nieuwe’ paarden

0 1069

Op het Summa Dressuur Event in het Limburgse Panningen ging de overwinning in de Lichte Tour naar Zeeland. Thamar Zweistra won met de door Laurens van Lieren gefokte Johnson-zoon Double Dutch.  De zevenjarige vos uit Rubiquil-keurmerrie Ushimanda behaalde een mooie score van 69,56%. Saskia Maertens mocht met Legend of Loxley (v. Lord Loxley) de tweede prijs ophalen voor haar proef die met 67,37% beloond werd. Thamar Zweistra werd ook nog eens derde, met de eveneens zevenjarige Zidane-zoon Hexagons Denzel, die gefokt werd door werkgever Leunus van Lieren. Beide Hexagon-paarden werden tot voor kort nog door stalamazone Dinja van Liere gereden, die een maand geleden voor zichzelf begonnen is. ‘Beide paarden rij ik nu inderdaad ruim een maand’, vertelt een tevreden Thamar. ‘Het was met Double niet heel erg wennen; hem ken ik het beste omdat ik hem ook wel eens reed als Dinja het druk had. Hij mag nog iets stabieler door de proef heen lopen en ik reed de keertwendingen prut. Dat gold ook voor m’n proef met Denzel trouwens. Met hem moet ik nog wel meer een combinatie worden. Hij is ook wat kijkeriger en sneller gespannen dan Double. Ik heb genoten in Panningen, het was een super georganiseerde wedstrijd in de mooie accommodatie van Manege De Vosberg.’

ZZ-Zwaar: Limburgse amazones en paarden

In het ZZ-Zwaar hadden Limburgse amazones het voor het zeggen, op zelfgefokte paarden. Kyra Klinkers won met de sportmerrie Zitara (v. Rubin Royal) uit de eveneens bij de familie Klinkers geboren Tara (v. Jazz). Met deze keurmerrie rijdt Kyra U25 GP; ze is ook de moeder van haar Lichte Tour-paard Whoopy Doo (v. Lord Sinclair). Kyra zag 66,86% onder haar protocol staan, net iets meer dan nummer twee Nadja Olberts-Drummen met Uptown Boy (v. Haarlem). Trudi Houwen-Vermazeren werd met NRPS-merrie Fiderfrauke (v. Fiderhit) derde met 64,95%.

Gossiemijne en Flanagan RP

Het Summa Dressuur Event in Panningen bestond naast subtop wedstrijden ook nog uit rubrieken voor vier- en vijfjarige dressuurpaarden. Juryleden bij de jonge paarden Stephanie Peters en Alex van Silfhout plaatsten Metall-dochter Gossiemijne aan kop. De keur-prok-merrie werd door Robin Geelen naar 80 punten gereden, hetzelfde aantal als Lord United van de Vogelzang (v. Vivaldi). Met Solfej Rob werd deze BWP-ruin tweede. Met 78 punten was de derde plek voor Fieke Houwen-Van Ool met de elite-merrie Gardenia Sollenburg (v. Vivaldi). De winnaar bij de vijfjarigen was ook een nakomeling van Vivaldi. Saskia van Es reed Flanagan RP naar 79 punten. Fatal Attraction (v. Vivaldo) eindigde met hetzelfde aantal punten als tweede met amazone Saskia Maertens. 75 punten was er voor Filou (elite, v. Negro) met Sandy Gubbels. (cd)

Subtop Panningen-26 september 2015

Foto: Remco Veurink

Reacties