Subtop: Thalia Rockx op dreef met Verdi de la Fazenda

Subtop: Thalia Rockx op dreef met Verdi de la Fazenda

0 314

De subtop ruiters in het zuiden waren vandaag te gast bij Manege Reigershof in Oud Gastel. Thalia Rockx was afgelopen vrijdag al goed voor twee finaleplaatsen op de KNHS Indoorkampioenschappen; in het Z2 werd ze achtste met Cenda de la Fazenda (v. Don Schufro) en in het ZZ-Licht mocht ze Verdi de la Fazenda (v. Florett As) als zesde opstellen. Vandaag was ze met deze laatste opnieuw geweldig op dreef. Ze behaalde de hoogste score van de dag en was de enige combinatie die de 70%-grens overschreed. In de proef voor Young Riders bleef de vijftienjarige amazone Britt Meersma met Chicarie (v. Tolando) ruim de baas.

Veronique van der Panne naar derde plaatsen

In de Juniorenrubriek won Demy Kurstjens met Kingsley Chaplin DK (v. Johnson). Ondanks drie grote fouten bedroeg de score van het duo 68,38%. Britt van der Panne stuurde Atink (v. Tuschinski) naar de tweede plek met 66,35%. Veronique van der Panne werd derde met de nog maar zesjarige Hexagons Feno (v. Rubiquil) met 65,34%. Ook in de Prix St.Georges was er voor Veronique een derde lint. Met Boy-Bentley (v. Johnson) was er een mooi resultaat van 67,37%. Antoinette te Riele met de bij het Oldenburger Verband geregistreerde Pimpernel (v. Weyden) en Patrick van der Meer met de ijverige Westrade’s Chapeau (v. Lord Loxley) waren nog net even beter, met 67,70 en 67,50%. De andere Lichte Tour-rubriek (Intermediaire I) werd op naam geschreven door Saskia Timmermans-Melis  met Beekdal’s Zilverster (v. Rubels) met 63,49%. Een half procentje minder was er voor Tess Mertens met De Niro-zoon Zaniro.

Goede scores in ZZ-Zwaar

De helft van de ZZ-Zwaar combinaties zag 60% of meer onderaan het protocol staan. Suzanne Albers-Peineman was de duidelijke winnares. Met Anderson P, een zoon van Painted Black, zette ze 69,71% neer. Charlotte Kruiniger met Majestic Utility (v. Jazz) en Nikki Schaap met Chocolate Cookie Rdp (v. Johnson) behaalden beide 66,86% en werden tweede en derde. (cd)

Uitslag Subtop Oud Gastel 06032016

Foto: Remco Veurink

Reacties