Subtop: Superscores Maren Kessel

Subtop: Superscores Maren Kessel

0 103

Subtopwedstrijd van de week. In Maren Kessel wisten de besten van drie Subtoprubrieken een score boven de zeventig procent neer te zetten. In de hoogste klasse de Grand Prix debuteerde Anne van Olst met haar Vorst (v. Negro) en behaalde direct 70,05%. Stephanie Jensen werd in de gecombineerde ZZ-Zwaar/Intermediaire I rubriek eerste. Met Heartbreaker (v. Blue Hors Hertug) reed ze naar 70,33% in heer Intermediaire I proef. In de Prix st. George rubriek werd de hoogste dagscore behaald van 71,84%. Dit percentage werd bij elkaar gereden door Petra van Esch die met Fido Dido (v. Florencio) op dit niveau debuteerde.

‘Ik heb echt heerlijk gereden’ vertelt Petra die met de achtjarige zelfgefokte Fidi Dido debuteerde op Lichte Tour niveau. Vorige week werden ze vierde tijdens de KNHS Kampioenschappen ZZ-Zwaar. ‘Fido liep in Maren Kessel echt perfect en scoorde vele achten, alleen de keertwendingen konden beter. Fido is echt het voorbeeld van een ‘happy athlete’, hij heeft zoveel plezier in zijn werk. Ook de zwaardere oefeningen pakt hij al op. Aankomende zomer wil ik met hem en mijn Grand Prix paard Unique internationaal gaan knallen. Daar heb ik echt heel veel zin in. Naast mijn werk in de paarden ben ik moeder van twee dochters, één van vier en één van net een jaar. Mijn dochter van vier is mijn grootste fan en al aardig besmet met het paardenvirus’, aldus Petra die haar eigen dressuurstal runt en ook veel ponylessen geeft. Tweede (69,28%) in de Prix st. George werd Jill Huybregts met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau). Het witte lint (67%) ging naar Mirelle van Kemenade-Witlox, die haar Decor Sandro’s Match (v. Sandro Hit) zadelde.

Negro-bloed ligt Anne goed

In de in handicap verreden rubriek voor Grand Prix en Intermediaire II debuteerde Anne van Olst met Vorst. Haar Grand Prix proef werd beloond met 70,05%. Enthousiast vertelt Anne: ‘Het ging best goed en ik weet dat er nog veel meer in zit. Je merkt dat Vorst wel even moet wennen en ik geef hem dan ook de tijd. Om hem vertrouwen te geven, reed ik de piaffes nog wel wat voorwaarts. Op de laatste AC-lijn gingen de passage en piaffe heel goed en hadden we alleen maar achten en negens. In de eners zaten nog wel wat foutjes, maar daar stonden weer mooie pirouettes tegenover. Vorst rijd ik nu zo’n anderhalf jaar. Hij is bij ons gekomen voor de verkoop. Hij kon toen nog maar erg weinig. Na een tijdje hebben we hem voor de helft gekocht en uiteindelijk helemaal. Het is een fantastisch paard om mee te werken. Net als alle nakomelingen van Negro. Ik rijd er nu een stuk of acht met Negro-bloed en ze liggen mij heel goed. Negro’s hebben een lief karakter en zijn intelligent. Wel moet je eerlijk blijven anders kunnen ze onzeker worden. Mijn doel is om voor Denemarken uit te komen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Maar met welk paard ik dat doel wil bereiken weet ik nog niet, want naast Vorst rijd ik de Negro-nakomelingen Netto en Exquis Taikoen ook op Grand Prix niveau. En van Zidhane (v. Don Ruto, red.), die uit een Negro-moeder komt, verwacht ik ook veel.’ Achter Anne volgde Janette Bouwman op de tweede plaats. Met Metall-nakomeling V-Power behaalde ze 67,90%. Derde (66,90%) werd Mirelle van Kemenade-Witlox. Dit keer met Vivaldo (v. Polansky). De vierde plaats ging naar Petra van Esch die met Unique (v. Welt Hit II) 65,85% scoorde. Petra over haar proef met Unique: ‘Dit was pas onze vierde keer op Grand Prix niveau en het moet in de proef net even meer afgestemd worden. Met losrijden had ik meer tijd genomen om tussendoor ook even vaker te kunnen stappen. Unique gaf een fijn gevoel. De laatste AC-lijn met passage en piaffe voelde heel goed.’
Beste in de Intermediaire II was Jose Veltman met Riverman-nakomeling Vaquesto 65,20% behaalde.

Stephanie Jensen en Heartbreaker in vorm

In de drukbezette rubriek, maar liefst 25 deelnemers, voor ZZ-Zwaar en Intermediaire I combinaties reed Stephanie Jensen naar de overwinning. Met Heartbreaker behaalde ze 70,33% in haar Intermediaire I proef. Tweede werd Willem-Jan Schotte. Hij reed met Chuppy Checker CL (v. Osmium) een ZZ-Zwaar proef die goed was voor 69,57%. Fleur Kessels werd met Aragorn’s Hiero (v. Hochadel) derde. Zij reed naar 69,14% in haar ZZ-Zwaar proef. Ook de nummer vier, Lobke de Jong, reed ZZ-Zwaar. Met Cirano (v. United) scoorde ze 67,57%. De vijfde tot en met zevende plaats waren allemaal voor combinaties die een Intermediaire I proef reden. Dit waren respectievelijk Wendy Zeeuwen-Broeren met de Fries Fetse H (v. Geeyt 360) 64,21%, Renate van Vliet met WN Carlos (V. De Niro) 63,49% en Petty Vos met Kristy’s Utah V (v. OO seven) 63,49%.
In de U25 rubriek reed Melissa Tychon naar de overwinning met een net percentage van 65,06. Zij zadelde haar Pirandello 6 (v. Prinz Wilhelm). (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Reacties