Subtop: Super debuut Hanzon

Subtop: Super debuut Hanzon

0 98
dressuur algemeen
foto: Remco Veurink

Met Top’s Zoe (v. Negro) won Theo Hanzon vandaag de gecombineerde rubriek op Midden Tour niveau in Beuningen. De score van 70% voor zijn debuut in de Intermediaire II proef leverde tevens het Grand Prix startbewijs op. De Intermediaire I kwam op naam van Kazudi Sado. Dana van Lierop was succesvol in de Prix st. George. Ze won met 68,60%. In de twee ZZ-Zwaar groepen werden de vier oranje linten verdeeld onder Miranda Hoezen-van der Pas, Robin van Lierop, Hanneke Ariens en Maarten Donkers.

‘Het was voor mij de eerst keer dat ik met Top’s Zoe startte vandaag. En voor haar het debuut op dit niveau’, vertelt Theo trots. ‘Voorheen is de merrie door Jeroen Okkema succesvol op Lichte Tour niveau uitgebracht en anderhalf jaar geleden heb ik de teugels overgenomen. Het heeft even geduurd voordat we een combinatie vormden. Ik wilde controle hebben, maar je moet haar niet te veel op de huid zitten. Inmiddels weet ik hoe ver ik kan gaan bij haar en hoe ik het op moet lossen. Het is een super hard werkende merrie met veel potentie voor de zwaardere oefeningen. Ze scoorde vandaag dan ook hoge cijfers voor de eners, piaffe, passage en piouettes. Voordat ik met haar vandaag officieel startte, heb ik wel al een paar keer een oefenwedstrijd gereden in Uden. Dit was om te kijken hoe ze op de wedstrijden reageert. Ik ga nu verder trainen richting de Grand Prix en zal dan eerst ook weer een oefenwedstrijd rijden. Zoe is mijn vierde Grand Prix paard en voorlopig mag ik haar, van haar eigenaren Lex en Evelien Trouwborst, blijven rijden. Ik verwacht dat het voor mij een goed paard wordt voor de toekomst. Het leuke is dat Zoe de moeder is van het andere paard dat ik rijd, namelijk Top´s Eddieni (v. Johnson red.). Ze lijken qua karakter sprekend op elkaar en met hem won ik eind vorig jaar het Subli Kampioenschap voor vijfjarigen. Dit jaar verwacht Zoe via embryotransplantatie nog twee veulens van Lord Leatherdale. En een vierjarige Jazz van haar komt ook bij ons op stal om getraind te worden.´ Tweede (69,01%) in deze rubriek werd Jean-Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo). Elise Kettner werd derde met haar Floyd (v. Fielman) reed ze naar 68,55%.

Band opbouwen belangrijk

Dana van Lierop vormt pas sinds begin november een combinatie met de tienjarige Equestricons Walkuere (v. Romanov) en dit was de vijfde wedstrijd. ‘We rijden nu voornamelijk wedstrijden om ervaring op te doen in de proef en een team te vormen. Ik heb er vandaag echt aan gereden en er zaten hele fijne stukken in de proef. Ze loopt eigenlijk altijd wel heel constant. De verruimingen, appuyementen en series waren vandaag de hoogtepunten. Mijn keertwendingen konden wel beter. Walkuere is een behoorlijke dame, maar wel heel lief, goudeerlijk en super werkwillig. Dat ik haar de eerste keer uitprobeerde, reed ik ook een stukje piaffe. Dit kan ze waanzinnig goed. Maar met haar wil ik mij eerst richten op een teamplaats voor het Europees kampioenschap Young Riders. Mijn moeder, Nicolette van Leeuwen, en Tineke Bartels trainen mij. Samen werken we aan de basis, maar wisselen we dit ook af met de oefeningen uit de proef. Ik probeer mijn paarden altijd ‘happy’ te houden door goed naar ze te luisteren en daar de training op af te stemmen. Daarnaast wil ik altijd echt een band met ze opbouwen’, aldus Dana, die fulltime in de paarden werkt en zeven paarden traint. De nummer twee en drie zaten dicht bij elkaar. Dit waren respectievelijk Rosalie Bos (65,86%) met Equestricons Bolita (v. Uptown) en Justine Mudde (65,26%) met Lauda (v. Laudabilis).
Kazudi Sado reed Urban Legend (v. OO Seven) netjes door de Intermediaire I proef wat een percentage van 66,64% opleverde en een eerste plaats. Achter Kazudi eindigde Bart Bax (65,79%) met de Arabo-Fries Sybren P (v. Yk Dark Ynte).

ZZ-Zwaar

Het merendeel in de ZZ-Zwaar rubrieken behaalde winst. Uitschieters waren Miranda Hoezen-van der Pas (67,29%) met Wise Guy (v. Krack C), debuterende Robin van Lierop (66,14%) met Chicago MH (v. Vivaldi), Hanneke Ariens (66,71%) met Baresia B (v. United) en Maarten Donkers (62,43%) met Astrix (v. Obelisk). Alle vier wonnen ze een eerste plaats in een ZZ-Zwaar rubriek. (CdB)

Uitslagen Subtop Beuningen 5 februari

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties