Subtop: Succesvolle dag voor de zusjes Nijpjes

Subtop: Succesvolle dag voor de zusjes Nijpjes

0 1013
Chantal Nijpjes en Checavara N tijdens Dressage at Blom 2016. © DigiShots

Op de subtopwedstrijd in het Noord-Brabantse Berkel-Enschot lieten de zusjes Nijpjes wel heel nadrukkelijk van zich horen. Jessica won met Nordiek’s Edeem tweemaal het ZZ-Zwaar. In de Prix st. Georges, gewonnen door Ilse van Cranenbroek, stond ze met Balorig Z op de tweede plaats. Tweelingzusje Chantal sloot met hun zwarte parel Checavara N (foto) aan op de derde plek.

De Zeeuwse amazone kwam in de eerste proef tot 68,43%, in de tweede proef ging er een schepje bovenop  en overschreed het duo de 70%-grens. “Nordiek’s Edeem staat sinds twee jaar bij ons in training. Dit was de tweede keer ZZ-Zwaar en hoewel ze in voorgaande klasses ook al verschillende keren boven de 70% liep, is het ook fijn dat ze op dit niveau er goed tussenpast.”  De merrie scoort volgens Chantal op haar pirouettes, wissels  en haar mooie aanleuning. Niels Bax  werd in het zadel van Etoi (v.United) tweemaal tweede. In de eerste proef scoorde de ruiter van De IJzeren Man 68,14%, in de tweede proef liet hij net geen 70% noteren.

Jessica Nijpjes - Edeem Hippiade 2016 © DigiShots
Jessica Nijpjes en Nordiek’s Edeem tijdens de Hippiade 2016. © DigiShots

Probleempaard Balorig
De Prix st. Georges werd gewonnen door Ilse van Cranenbroek die de overtuigende scores met Ampère-zoon Emerald S weet vast te houden.  Van Cranenbroek liet ruim 71% noteren en bleef daarmee voor op Jessica Nijpjes en Balorig Z (v.Balougran Z) die op 69% uitkwam.  “Een paard met een bijzonder verhaal”, vertelt Nijpjes. “Balorig kwam bij mij als probleempaard en na anderhalf jaar had ik hem aardig op de rit. De eigenaren genieten vanaf de zijlijn van en zij vonden het leuk als hij eens een wedstrijdje liep en zo startte ik hem een keer in het M. In het Z1 won hij zilver op het NK en in het ZZ-Licht liep hij ook op de kampioenschappen. Hij blijft me verbazen, want ook in de Lichte Tour komt hij goed mee. De volgende stap is de Grand Prix en ik denk dat dat zeker haalbaar is.”

Jessica Nijpjes - Balorig Z Nederlands Kampioenschap ZZ-Zwaar 2015 © DigiShots
Jessica Nijpjes en Balorig Z tijdens
Nederlands kampioenschap in het ZZ-Zwaar 2015 © DigiShots

Zwarte parel Checavara N
Tweelingzus Chantal scoorde met Rubiquil-zoon Checavara N een fractie minder en behaalde daarmee de  derde plaats. “Hij loopt nog niet heel lang  op dit niveau. Op stal staat hij bekend als de zwarte parel. Hij laat zich heel graag zien en dat merk ik ook in de ring. Checavara scoort op zijn goede basisgangen en mooie zijgangen”, vertelt de amazone die samen met haar zusje eens per maand bij Coby van Baalen traint.

Vergunning
Na een periode op stal Hexagon begonnen de Zeeuwse zusjes acht jaar geleden voor zichzelf.  Op het moment staat er zo’n twintig paarden gestald, waarvan de helft van henzelf is. Naast de training worden er behoorlijk wat lessen gegeven op de accommodatie in Sint Laurens.  “Het is hard werken”, vertellen de zusjes die aangeven dat het bijna een familiebedrijf wordt. “We helpen en ondersteunen elkaar in de training. Onze  ouders hebben eigenlijk niets met paarden, maar onze moeder helpt mee op stal en onze vader springt ook bij waar mogelijk.  We zijn bezig met een binnenbaan, maar de gemeente doet nogal moeilijk over de vergunning.  Dat is jammer, want dat daardoor kan ons bedrijf niet verder ontwikkelen.”

Overige uitslagen volgen.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto’s: DigiShots

Uitslag subtop Berkel-Enschot

 

Reacties