Subtop: Stephanie Koks goed op dreef

Subtop: Stephanie Koks goed op dreef

0 990
Stefanie Koks met Veni Vidi Vici

In Oudkarspel werd vandaag gestreden om de winst in de ZZ-Zwaar en de Lichte Tour van de subtop. Op deze locatie werden nette scores neergezet met uitzondering op ZZ-Zwaar proef 38 die nog best een lang ondereind had. Een van de amazones die wel met een mooie score naar huis kon gaan was Stephanie Koks. In de Prix St Georges pakte ze met haar knappe hengst Debbehoeve’s Veni Vidi Vici C de winst met een score van 65,46%.

‘Ik heb met Veni inderdaad een mooie score neer kunnen zetten. We hadden al een keertje eerder boven de 65% gescoord en werden toen tweede, maar winnen is natuurlijk nog leuker. Hij is in de proef heel con-stant en ondanks dat hij thuis soms wat veel hengst is blijft hij op concours super goed geconcentreerd. Veel andere paarden vonden vandaag de baan wat eng, maar hij kijkt nergens naar. Vandaag was ik extra blij met mijn series die voelde echt heel goed! In januari hebben we Veni aangekocht als leerpaard voor mij van Marije Tromp, die ook bij ons op de Debbehoeve werkt. Ik kende hem al en reed hem als Marije op vakantie was. We zijn nu pas vier keer in de Lichte Tour gestart en ik hoop met hem straks een stapje hoger te kunnen maken. Het is natuurlijk wel heel fijn dat Marije mij hierbij kan helpen, want zij kent hem door en door. Mijn andere Lichte Tour paard Winstar kon deze stap helaas niet met mij maken en is vorige maand verkocht naar Slowakije waar een jonge amazone veel plezier van hem beleeft.’

Een tweede plaats in de Prix St Georges was er voor Eva van der Linde met Dark Knight Texel (v. Wynton) met een score van 64,54%. Suzanne Both en Royal Dancer (v. Jazz) waren goed voor 64,41% en behaalden daarmee de derde plaats.

Intermediare I: Schuitemaker- Tijms aan kop
In de intermediare I werden er net geen scores boven de 65% behaald, maar Ingrid Schuitemaker-Tijms wist met nette een score van 64,61% de winst op te eisen met Schuitemakers Cash (v. Voice). Routinier Elly Olivier pakte met Vladymir Vdh (v. Kimberley)met een score van 63,36 de tweede prijs. Een derde plaats was er voor Kenna Bakker die hiervoor haar Binck (v. Santano) zadelde en een score van 62,83% huiswaarts mochten nemen.

ZZ-Zwaar: Nunes Nabarro aan zet

Vorige week zette Golda Nunes Nabarro al goede scores neer met de Painted Black-nakomeling Excellent Black en deze week wist ze wederom de ZZ-Zwaar proeven te winnen. De eerste proef was duidelijk de beste waarin de amazone een score van 67,21% neerzette, maar ook de tweede proef won ze met 62,86%. In de eerste proef mocht Sandrine van Rees vervolgens het ereschavot beklimmen. Met Elvis (v. Rousseau) zette ze een score van 66,07% neer wat goed was voor een tweede plaats. De derde prijs in deze proef ging naar Larissa Rowinkel met haar Fries African Sunrise met een score van 64,71%. Behalve voor de winst waren de kaar-ten in Oudkarspel goed geschut en ging de tweede plaats in de tweede proef naar Sophie Wever met Carolina B (v. Dreamcatcher) met een score van 62,00%. Lotte van Engelen kwam met Domingo (v. United) uit op een score van 61,79% en werden hiermee naar de derde plaats verwezen.

Uitslag subtop Oudkarspel

Bron: Hoefslag
Foto: Antionette Jonkman

Reacties