Subtop: ‘Samen Jurre delen bevalt heel goed!’

Subtop: ‘Samen Jurre delen bevalt heel goed!’

0 1423

Op de subtop wedstrijd in Lisserbroek stond vandaag een grote ZZ Zwaar rubriek op het programma. Marleen Glorie wist met haar Friese hengst Jurre B (v. Fabe 348) beslag te leggen op een eerste en een tweede plaats.

Laatste punt

‘Jurre liep eigenlijk twee fijne proeven, alleen mislukte in beide proeven de series. Hij loopt eigenlijk altijd wel vrij constante proeven alleen zijn de series wel een aandachtspunt. Vandaag hebben we onze laatste punt in het ZZ zwaar behaald en mogen we de overstap maken naar de Lichte Tour. Ik hoop deze overstap aan het einde van de zomer te maken met Jurre.’

Delen met eigenaresse

‘Ik rijd Jurre voor de eigenaresse Carien Schneider, die hem doordeweeks rijdt. Ik rijd hem dan meestal 1 a 2 keer in de dagen voor de wedstrijd. Ik rijd dan vooral de oefeningen door. De eigenaresse heeft de basis zo goed voor elkaar dat ik zo kan opstappen en op wedstrijd kan gaan. Voor de familie Schneider rijd ik ook nog een vijfjarige hengst in het M2 die is geplaatst voor het NK Friezen in Kootwijk in september.’

Op dit moment heeft Marleen zelf geen paard. ‘Ik heb een aantal keren pech gehad met mijn eigen paarden en nu ik toch fijne paarden van eigenaren tot mijn beschikking heb, heb ik ook de rust om even geen eigen paard te hebben’ aldus een blije Marleen Glorie.

Steve van der Woude wint

De andere ZZ Zwaar proef werd gewonnen door Steve van der Woude die met zijn springgefokte Faril (v. Lucky Boy) naar 63,36% reed. In de proef die Marleen Glorie en Jurre wisten te winnen was er nog een rood lint voor Cindy Spaargaren- Bootsma en Bowi E (v. Krack C). Zij noteerden 63%.

Lichte Tour

De Prix St. Georges en Intermediaire I werden in handicap verreden. Lonneke Rijpkema en Verdi (v. Montecristo) kwamen uit in de Intermediaire I en wisten te rubriek te winnen met 64,41%. Met 64,08% in de Prix St. Georges werd Larissa van Craaikamp met Don Camillo (v. Tuschinski) tweede.

Hoogste dagscore voor Wim

De hoogste score van de dag werd genoteerd in de Zware Tour. Koosje Mulders reed met haar Wim (v. Rubels) in de Intermediaire II naar 66,84%. De tweede plaats was voor Laurien van der Meer en Het Podium Wesley (v. Kennedy) die een Grand Prix proef reden die goed was voor 63,85%.

Foto: Remco Veurink

Reacties