Subtop: Ruim 75% voor Cornelissen

Subtop: Ruim 75% voor Cornelissen

0 102

De derde selectiewedstrijd voor het KNHS Kampioenschap ZZ-Zwaar en Lichte Tour werd vandaag afgesloten tijdens de Subtop wedstrijd van de week in Ermelo. Met Bon Jovi (v. UB40) won Diederik van Silfhout het ZZ-Zwaar. Een hele mooie score van 72,86% werd door dit duo behaald. In de Lichte Tour ging de overwinning ruimschoots naar Adelinde Cornelissen. Met Zephyr (v. Jazz) reed ze naar een persoonlijk record van 75,86%.

Verschillende negens prijkten op het protocol, onder andere voor de pirouettes, appuyementen en houding en zit. Trots vertelt Adelinde: ‘Vorige week in Vorden was hij nog iets gespannen, maar vandaag liep hij relaxed de baan door. Ik heb Zephyr een paar keer mee gehad naar internationale wedstrijden waar ik ook Parzival startte. Het is een super fijn en heel atletisch paard. Op stal is het de grootste knuffel en je kunt er een kind alles mee laten doen. Hij wil altijd lopen, is licht in de hand en vlug aan het been. Het grappige is ook nog eens dat mijn ouders hem zelf hebben gefokt en ik hem zelf zadelmak heb gemaakt. Met Zephyr ben ik van plan om binnenkort de overstap te maken naar de Midden Tour. Ik deed in Ermelo niet mee vanwege de selecties. De andere selectiewedstrijden heb ik ook niet gereden. De wedstrijd van vandaag was een mooie afsluiting van de Lichte Tour.’

Juryleden positief

Juryleden Monique Peutz en Patricia Wolters waren heel enthousiast over de winnende combinatie in de Prix st. George. ‘De zijgangen en pirouettes waren echte hoogtepunten uit de proef van Adelinde. Om een nog betere score neer te zetten, mag Zephyr in de verruimingen soms met net iets meer kracht vanuit het achterbeen bewegen’. Patricia is het eens met haar collega en vult aan: ‘Het beeld van die twee is heel harmonieus.’ Tweede in dit sterke deelnemersveld werd Diederik van Silfhout met Zep (v. OO Seven). Hij scoorde een zeer fraaie 72,04%. Monique Peutz: ‘De draf is erg imponerend, maar de galop wel iets gespannen. Daardoor werd Zep af en toe net wat kort in de hals.’ Jonna Schelstraete werd met Cupido (v. Tuschinski) derde (70,39%). ‘Het was jammer dat hij wat fouten had in de wissels. Daarentegen was de schouderbinnenwaarts mooi en de pirouettes mooi klein’, licht Monique toe. ‘Het achterbeen van Cupido is ook heel krachtig en actief’, aldus Patricia. Sowieso waren beide juryleden erg te spreken over de kwaliteit in de Prix st. George. Er waren maar twee combinaties die onder de 60% scoorden.

Topscore Van Silfhout

In de klasse ZZ-Zwaar reed Diederik van Silfhout overtuigend naar de overwinning met de negenjarige Bon Jovi (v. UB40). Emmelie Scholtens stuurde haar pas zevenjarige KWPN-hengst Dorado (v. Krack C) naar een tweede plaats. Haar score bedroeg 69,43%. Kirtsel van Duren-Bodewes werd derde. Met Alluro (v. Polansky) reed ze een fraaie score van 68,29% bij elkaar.

Aankomende week wordt op de KNHS-website bekend gemaakt welke combinaties zich geselecteerd hebben voor de halve finale die begin februari in Uden wordt verreden. (CdB)

Uitslag Subtop Ermelo 2015-01-18.

Foto: Jessica Pijlman

Reacties