Subtop: Robin van Lierop domineert LT-selectie

Subtop: Robin van Lierop domineert LT-selectie

0 325

Met maar liefst 31 combinaties op de startlijst was het volle bak tijdens de eerste Lichte Tour-selectie in  Almelo.  Robin van Lierop was in de Prix st. Georges volgens beide juryleden goed voor de eerste twee plaatsen. ‘Ik moest vanmorgen als allereerste de baan in’, vertelt Van Lierop (op de foto met RS2 Brigitte Bardot tijdens de Horsefood Dressuur Talent-competitie vorig jaar) enthousiast. ‘Vorige week kwam ik voor het eerst aan de start met Cupido. Hij kan heel spectaculair door de baan gaan en in Ermelo deed hij dat ook. Ik kwam met een wow-gevoel de ring uit. De punten vielen wat tegen en toen ik de beelden bekeek, zag ik zelf ook dat het allemaal te groot en te wild was. We hebben de afgelopen dagen getraind op controle en dat pakte heel goed uit.’ Gedurende de rit met schimmelmerrie Denza Lenza (v. Spielberg) waren de weergoden minder gunstig gezind voor Van Lierop. De merrie ging goed van start met een aansprekend drafgedeelte, maar halverwege de proef sloeg het weer om. ‘De hagel sloeg op het dak van de juryhokjes en daar reageerde ze behoorlijk op’, legt de Groesbeekse ruiter uit.  ‘Er zijn in die proef nogal wat onderdelen bij C, zoals de wissels na de pirouettes en de series beginnen natuurlijk ook in diezelfde hoek. Het kostte wat moeite om die spanning in goede banen te leiden.  Zonder die spanning was ze Cupido zeker voorbij gegaan.’

Robin nam de teugels van de afstammeling van Rhodium recent over van partner Seth Boschman. ‘Ik had alleen Denza Lenza in de Lichte Tour en die kreeg een best vol programma het komende seizoen. Seth rijdt nu met twee paarden Grand Prix en wil zich daar op focussen. Voorheen gaf ik paarden aan hem, nu staat hij Cupido aan mij af. Dit seizoen gaan we ons best doen om ons te selecteren voor het NK Lichte Tour en daarna gaan we eens denken aan een stapje verder.’

Prijswinnaars dicht bij elkaar

Met een miniem verschil was de derde plaats voor Diana Boer. Verleden jaar nog goed voor een top drie-klassering tijdens het NK ZZ-Zwaar en een indoortitel in het ZZ-Licht, draait deze combinatie nu goed mee op Lichte Tour-niveau. In het zadel van Hot Fever (v. Hotline) scoort Boer 68,75%. Dat de scores dicht bij elkaar liggen, bewijst Vai Bruntink door de vierde en de vijfde plaats in beslag te nemen. Westpoint-dochter Darabel trekt vandaag aan het langste eind door 68,22% bij elkaar te lopen, net iets meer dan stalgenoot Pavo’s Ziggy Pop (v. Stedinger).

GP: Marieke van der Putten zet zegereeks voort

De kadervormingswedstrijd in de Zware Tour kwam op naam van Marieke van der Putten. Samen met Ambria (v. OO Seven) behaalde zij een B-kaderscore door 69,30% te laten noteren. Margo Timmermans bemachtigde eveneens een B-kaderscore door 69,10% bij elkaar te rijden.

Meulendijks overschrijdt 70%

In de GP-U25 was het Anne Meulendijks die als enige de 70%-grens wist te doorbreken. Avanti MDH (v. United) stond bovenaan de uitslagenlijst met 70,15%. Het verschil tussen Meulendijks en de nummer twee, Debora Pijpers was groot. De DVB-amazone behaalde met Uptown-zoon Blof 65,78%.

ZZ-Zwaar:  Brouwer en Punte aan kop

In de eerste ZZ-Zwaar-proef stond Janneke Punte aan kop met één punt verschil op Annemarie Brouwer. Punte deed dat met Cardenio-nazaat Carlos Ramirez en scoorde 67,50. Brouwer behaalde in de eerste proef nog 67,36% en het rode lint, in de tweede proef stond de in Riel gevestigde amazone aan kop met ruim 65%. Femke Beljon bemachtigde een mooie tweede plaats door Discovery (v. Winningmood), naar een half procent hogere score te rijden dan Ellen Wynia en Chakakahn (v. Sir Donnerhal). (Tekst: Steef Roest)

Kopie van uitslag 23 en 24 april Almelo

Foto: DigiShots

Masterclass-HS-3

Reacties