Subtop: River’s Modor niet te kloppen in Lichte Tour

Subtop: River’s Modor niet te kloppen in Lichte Tour

0 1107

Onder ideale weersomstandigheden werd zaterdag een Subtopwedstrijd gehouden in Velsen-Zuid. In de Lichte Tour rubrieken was Danielle Keur met haar 13-jarige River’s Modor (v. Rafurstinels) onverslaanbaar en reed twee keer naar een winnend percentage van bijna 70%. In de ZZ-Zwaar gingen de overwinningen naar Paulette Kral, Danielle van de Groep en Marlot Francois.

De juryleden waren eensgezind over de beide proeven van Danielle Keur en hadden maar een puntje verschil. In de Prix st. George behaalde Keur een fraai percentage van 69,34 en in de Intermediaire I 69,08%. Over haar proeven vertelt Danielle, die al jaren bij hij moeder Lilian, lest: ‘Hij liep heel fijn en ik kon er lekker aan blijven rijden. Ik ben helemaal blij dat de juryleden zo op één lijn zaten. Daarbij was de wedstrijd super georganiseerd en was er een leuke prijzentafel. ‘Modie’ haalde achten voor de stap, series, pirouettes, appuyementen en verruimingen. In de Prix-proef had ik geen onvoldoendes. Alleen in de serie om de twee in de Inter I-proef zat een rommeltje. Mijn doel met Modie is om een keer die 70%-grens te passeren. Samen met mijn moeder werk ik hier hard aan. Maar ook zorgen we er voor dat het management om Modie heen optimaal is. Zo probeer ik de trainingen, die ik zo’n vier keer per week doe, af te wisselen met weidegang, even buiten uit te stappen, enzovoorts. Het is immers belangrijk dat het paard plezier houdt in zijn werk, dan wil hij het voor je doen.’

Leuk uitje

Enthousiast vervolgt Keur: ‘In de training, maar ook in de lessen die ik geef, let ik erop dat de paarden echt los zijn en op eigen benen lopen. Vanuit die ontspanning, kun je aan de aanspanning werken. Eigenlijk is de basis, hoe saai het ook klinkt, altijd het belangrijkste. Modie staat eigenlijk te koop, maar samen met mijn familie hebben we zo’n plezier met hem, dat het geen moeten is. We gaan namelijk met hem ook regelmatig naar internationale wedstrijden en dat is voor ons tevens een leuk uitje. Ik heb nog geen opvolger, dus dan zullen we dit zeker gaan missen. Als er een geschikt iemand voor komt die een klik met hem heeft, dan mag hij weg, maar anders blijf ik hem lekker rijden!’ In de Prix st George ging het rode lint naar Amy van Dijk. Zij zadelde Lux-nakomeling Vincent en scoorde 66,97%. Met 65,79% werd Bianca Fokker-van Vliet derde. Zij reed op haar Aquador van het Trichelhof (v. Son de Niro). Shanda de Boer werd vierde (65,46%) met Eastend’s Zamira (v. Rubels). In de Intermediaire I deed De Boer er nog een schepje bovenop en eindigde ze met haar schimmelmerrie op de tweede plaats met een fraaie score van 66,05%.

Prijswinnaars ZZ-Zwaar aan elkaar gewaagd

In de eerste ZZ-Zwaar proef werd Paulette Kral nipt eerste met Sandreo-nakomeling Daniquette. De juryleden beloonde haar proef met 63,71%. Met 63,14% werd Danielle van de Groep tweede op haar Don Remo O (v. San Remo). Ook het verschil met de derde plaats was maar nihil. Met 63% was deze plaats voor Olivier Goede. Hij zadelde Aron (v. Negro). In deze eerste proef reden twee leerlingen van jurylid Anouk Hansen. Deze twee mochten hun proef rijden bij de Lichte Tour juryleden. En dat was niet voor niets, want zowel Malot Francois als Rony van der Molen behaalde een winstpunt. Waarbij Marlot met haar Cayenne (v. Dayano) ook nog eens een oranje lint (63,43%) in ontvangst mocht nemen.
In de tweede ZZ-Zwaar proef was het Danielle van de Groep die de overwinning duidelijk naar zich toe trok. Dit keer behaalde ze 65,29% met Don Remo O. Ook Olivier Goede deed het net even beter dan in de eerste proef met zijn Aron en eindigde als tweede (63,57%). De derde plaats (63,29%), in het deelnemersveld met 27 combinaties, was voor Ingrid Schuitemakers-Tijms op haar Schuitemakers Cash (v. Voice). (CdB)

Foto: Remco Veurink 

Uitslag Subtop Velsen-Zuid 29-8-2015

Reacties