Subtop: Rahmouni overtuigt

Subtop: Rahmouni overtuigt

0 103
Archieffoto

Yessin Rahmouni reed in Lisse de hoogste dagscore bij elkaar in zijn Prix st. George proef. Samen met Van Krack STH (v. Krack C) scoorde hij 68,68%. In de klasse ZZ-Zwaar was Eva van der Linde het beste en reed met haar, eveneens Krack C-nakomeling, Belle Lady Texel naar 65,57%. De eerste prijs in de Intermediaire I rubriek ging naar Annemieke Buizer met Be Fair (v. Donnerschlag). Zij behaalde 63,03%.

‘Van Krack liep fijn de proef door. Al had hij nog wel wat last van spanning, waardoor de afwerking soms wat minder was. Maar ik ben al blij dat hij rond kwam. Vorig jaar heb ik hier al eens af moeten groeten, omdat hij te bang was. Gelukkig konden we dit keer ook baan verkennen, waar ik profijt van heb gehad. In het drafgedeelte behaalden we meerdere achten. Ook internationaal doet Van Krack het goed. Dan lijkt hij wel nog beter te lopen, omdat je dan vaak een baan in een baan hebt en hij dan meer ontspannen is. Mijn volgende internationale wedstrijd is in Drachten volgend jaar’, vertelt Yessin over zijn talentvolle paard. Tweede in deze rubriek werd Stephanie Jensen die haar 1.63 metende Heartbreaker (v. Blue Hors Hertug) naar 65,53% reed. ‘Ik vond de proef heel fijn gaan. Ik reed hem rustiger en minder gehaast. De proef was foutloos, er waren alleen een paar schoonheidsfoutjes. Het was jammer dat de juryleden niet op één lijn zaten. Heartbreaker is nu elf jaar en toen ik hem als zesjarige kreeg kon hij niets. Het is een echte kleine krachtpatser, die super geconcentreerd is en altijd wil werken. Met hem wil ik graag mee gaan doen in de Future Test en internationaal in de U25 rubrieken. En daarna wellicht de overstap naar de Grand Prix bij de senioren’, aldus de gedreven 21-jarige amazone. Het witte lint (65,07%) ging naar Karen Galema met Jewel’s Sonnenstern (v. Sandro Hit). Gevolgd door Carlijn de Boer met haar Sandreo-merrie Zodinde H (62,11%). Liesbeth Geven werd met haar Black Shadow (v. Voice) vijfde (60,92%).
In Intermediaire I kwamen zeven deelnemers aan de start, waarvan er vijf een voldoende percentage behaalde. Eerste werd Annemieke Buizer met Be Fair. ‘Be Fair liep goed en er zaten geen grote fouten in de proef. Helaas wel wat slordigheidsfoutjes. We haalden mooie cijfers voor de series en de appuyementen. Be Fair heb ik vijf jaar geleden overgenomen van een van onze pensionklanten en is nu 13 jaar. We zijn begonnen in de L2’, zegt Annemieke, die sinds kort lest bij Judy de Winter en naar eigen zeggen daardoor sterk is verbeterd. Richelle Oostland eiste met haar Paddox-nakomeling Donna Kelly’s Vital de tweede plaats op met 62,24%.

Trainen op het strand

In het ZZ-Zwaar reed Eva van der Linde haar getalenteerde merrie naar een eerste plaats. Eva vertelt dolblij: ‘Eindelijk lukte het vandaag allemaal in de proef. Ik had vaak nog wel dingetjes in mijn proeven, maar dit keer niet en haalde ik zelfs achten voor mijn pirouettes. Ik had haar heel scherp aan mij beenhulpen staan, waardoor de aanleuning beter was. Ook heb ik de laatste tijd met mijn instructrice Lotje Schoots veel gewerkt aan de basis en dan met name het rechtrichten. Ik rijd Belle al vanaf het M1 en we hebben nog nooit onder de 60% gescoord. Nu wil ik nog even in de ZZ-Zwaar blijven totdat alles meer bevestigd is. Daarna wil ik de overstap maken en ik denk dat Belle heel veel meer in haar mars heeft. Thuis op Texel hebben we een fokkerij, Stoeterij Van der Linde, en de acht paarden die ik rijd zijn allemaal zelf gefokt. Omdat ik maar een hele kleine binnenbak heb, train ik veel buiten. Als ik even een stukje door het bos rijd, ligt er een open veldje dat wat hoger ligt en daardoor altijd wel goed te rijden is. En als ik echt rechtuit wil trainen, rijd ik op het strand!’ Manon Klijbroek reed pas voor de derde keer in het ZZ-Zwaar met haar Kingsley Wesley (v. Rhodium) en bezette met 63,14% de tweede plaats. ‘Ik merk dat ik nu echt de stijgende lijn te pakken heb. Vooral het drafgedeelte ging goed. Ik kon er mooi aan blijven rijden en hem toch op lengte houden. In de galop bouwde hij helaas wat spanning op. Het is een enorm werkwillig paard. Toen hij jong was had hij zoveel energie, dat hij er regelmatig vandoor ging. Samen met mijn instructrice Manon van Hylckama Vlieg proberen we deze energie in goede banen te leiden, door te werken aan de lossigheid en ontspanning. Samen met Wesley wil ik het naar hoogst haalbare. Hij heeft echt talent voor de piaffe en passage, ik hoop dat ik ooit zover kom om dat te mogen laten zien’, aldus Manon die paarden rijdt voor Koole Dressage Horses en Paardenrevalidatie Noord-Holland. De derde (63,00) plaats was voor Melanie Woutersen met Adelheid (v. Flemmigh). Vierde (62,29%) werd Yoeki Bos met Sandman (v. Ragazzo). Esther Weyers-Van Herwynen reed met Verginia (v. Polansky) naar de vijfde plaats (61,71%). Zesde met eveneens 61,71% werd Margriet Koopman met Toetankhamon (v. Democraat). En de zevende plaats werd ingenomen door Margot Kostelijk, die samen met haar Zunny C (v. Sunny Boy) naar 61,43% reed. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

 

Reacties