Subtop Raalte: ‘Goud is het ultieme doel!’

Subtop Raalte: ‘Goud is het ultieme doel!’

0 159

Op de subtop wedstrijd in Raalte was Frank Hosmar apetrots op zijn ‘Nopper’ Alphaville. Hij reed de tienjarige nakomeling van Sandreo naar 66,71% bij zijn Lichte Tour-debuut. ‘Tijdens de proef ging het lekker; Alphaville liep mooi ontspannen en dan lijkt het alsof het vanzelf gaat. Ik moet dan oppassen dat ik er wel aan blijf rijden en scherp blijf. Dat lukte goed. Met de oefeningen heeft Alphaville totaal geen moeite, hij doet het zó makkelijk. Het is zo’n fijn paard! Hij wil altijd zijn best voor me doen.’ De week voor de wedstrijd had Frank nog een keer gelest bij zijn vaste trainster Adelinde Cornelissen. Haar oordeel dat de combinatie helemaal klaar is voor de Lichte Tour kwam dus uit. ‘In de les besteedt Adelinde nauwelijks aandacht aan het rijden van oefeningen. De nadruk ligt op het schakelen, overgangen rijden, scherp houden. Als dat voor elkaar is, gaan de oefeningen ook goed, is haar motto. Het is een kwestie van de basis voor elkaar hebben. Zelf rijd ik ook eigenlijk nooit echt onderdelen uit de proef. Ik zorg ervoor dat Alphaville fris en blij is. We gaan bijvoorbeeld ook veel het bos in. Op lange zandwegen kun je ook lekker schakelen, een paar wisseltjes rijden, appuyeren.’ Het doel van de ruiter is voor dit jaar eigenlijk al bereikt: winst in de Lichte Tour. ‘Ja, lekker hè, eigenlijk kan ik nu gewoon stoppen met m’n’ambities!’, lacht hij. ‘Maar zo werkt het natuurlijk niet. Het is wel zo dat ik bewust geen selecties heb gereden voor de para dressuur. Ik start dus ook niet op Jumping Amsterdam. In Grade IV moet je ook series rijden en die gingen bij mij vaak mis. Die moest ik bevestigen en dat kan in de Lichte Tour. Alphaville moet sterker worden, dan lukt dat soort dingen ook goed. Die bevestiging van de moeilijkere onderdelen heb ik nodig, want in Rio (2016, red.) wil ik maar één ding: goud!’

‘Binnenkort naar Qatar’

Een wedstrijd waar Hosmar ook naar uitkijkt is die in Doha, Qatar. ‘We zijn met een aantal para combinaties uitgenodigd om daar op 3 maart te komen rijden. In elke grade komen vier of vijf combinaties aan de start. Het is voor het eerst dat ook de para dressuur aandacht krijgt op dit evenement, dat is natuurlijk geweldig! We gaan met een heel gezelschap uit Nederland: Demi (Vermeulen), Rixt (van der Horst), Sanne (Voets), Nicole (den Dulk) en ik. Ook bondscoach Joyce Heuitink gaat mee.’ Verder staan de observatiewedstrijden op het programma voor de ruiter uit Haarle. Deze worden binnenkort bij een kaderbijeenkomst bekend gemaakt.

Tweede werd Marjolein Noppert met Socrates (v. Kennedy) met 62,43%, voor Benjamin Bakker met Olivi-dochter Ulissa. Hij scoorde 62,11%.

Huybregts scoort in U25

Bij GP U25 was Jill Huybregts met Eventz Zamacho Z (v. Rousseau) de beste met 68,55%. In de Midden Tour ging de winst in de Intermediaire A naar Annette van er Knaap met Ultimo (v. Olivi) met 67,64%. Joan Jansen won de Lichte Tour-Intermediaire I met Sunny Boy-zoon Zonnidus (65,33%), voor Annette van der Knaap met Uriah Heep (v. Diamond Hit) met 64,14%.

De vier ZZ-Zwaar-proeven kwamen op naam van Ilona Moeken-Souman met Clothilde (v. Gribaldi) met 63,29%, Myrthe Dijks met Ungaro (v. Voltaire) met 63,29%, Arnold Veldhoen met Astron (v. Rousseau) met 60,86% en Bo van Pul met Armani Code (v. Sandreo) met 61,57%. (cd)

Subtop-Raalte-25-01-2015

(Foto: Hippofoto team)

Reacties