Subtop | Quinty Vossers: “Hij geeft mij een speciaal gevoel”

Subtop | Quinty Vossers: “Hij geeft mij een speciaal gevoel”

Quinty Vossers & Inferno © DigiShots

Quinty Vossers en haar Inferno (v. Everdale) schreven de hoogste dag score op hun naam in Lievelde. Ze wonnen de Lichte Tour rubriek met 73,309%.

Simpel rijden

Vossers vertelt over haar proef “Hij was heel fijn te rijden. Met een zevenjarige is dat soms nog wel een beetje lastig. Je hoopt dat zoveel mogelijk vanzelf gaat en je een constant beeld kan laten zien, het liefst nog foutloos en ook spectaculair. Het viel allemaal op zijn plek en ik was super tevreden. Hij stond er heel fijn aan en ik kon alles simpel doorrijden.”

Hoge cijfers

“Voor mijn gevoel had ik in het galopgedeelte al veel meer controle, met name in de pirouettes. Het was nog niet heel bevestigd. Nu had ik voor het eerst in de proef dat ik ze zo kon rijden als ik wou. Het hele drafgedeelte was heel goed, daar gaf hij net dat stukje extra. Ik kon het terug- en wegrijden heel mooi markeren” vertelt de amazone. “Een 6,5 was het laagste cijfer op ons protocol. Er stonden veel hoge cijfers op de protocollen.”

WK selectie

De jury mocht de prijzen uitreiken op afstand. “Toen ik mijn prijs kreeg zei ze dat ze het een super fijn beeld vond. Dat stond ook op het protocol ‘Genoten, hele fijne proef ga zo door!’ Het belangrijkste wat dit jaar nog op de planning staat is de WK selectie aanstaande donderdag. Als het zou lukken om door te mogen dan zou ik even niet meer weten waar ik het zoeken moet. Dan komt er echt een droom uit. De lat ligt heel hoog en voor de jonge paarden is het best hoog gegrepen. Maar de paarden die die kwaliteit hebben kunnen dat aan. De ene is er eerder klaar voor dan de andere.” vertelt Vossers.

Nuttige periode

Vossers zat met haar andere paard Hummer (v. Charmeur) in het team van de young riders op het EK in Hongarije afgelopen zomer.  Het EK was dit jaar nooit haar doel geweest. De observaties reed ze eigenlijk om weer met haar paarden op concours te kunnen. “Met Inferno was het een heel rustig jaar. Toen de Corona kwam was het seizoen voor ons weg. We hebben beide super veel bijgeleerd, je lest een keer extra en kunt anders trainen. Ik vind dat zelf wel een hele fijne manier van trainen. Je kijkt per week of per dag wat je voelt en wat beter moet. Je stelt doelen die op dat moment goed zijn voor je paard. Met wedstrijden op de planning ga je toch meer proefgericht trainen. Het is voor ons een nuttige periode geweest” vertelt ze.

Speciaal

“Inferno is voor mij heel speciaal en ook met rijden blijft hij dat gevoel geven. Het is een paard die in de proef net een stukje extra geeft. Hij heeft een heel eigen karakter, ook op stal. Hij laat jou heel speciaal voelen, net zoals een klein kindje in een prinsessenjurk. Het is wel een mannetje maar dat maakt hem super leuk. Vanaf het eerste moment dat we hem gingen uitproberen dacht ik ‘Dit is mijn paard’. Dat gevoel is nooit meer weggegaan” vertelt Vossers enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties