Subtop: Prima dag voor Mark van de Donk

Subtop: Prima dag voor Mark van de Donk

0 682
dressuur
foto: Shutterstock

Op de subtopwedstrijd in Emmeloord was Mark van de Donk de grote winnaar. Twee eerste een een tweede prijs nam hij mee naar huis. In het ZZ-Zwaar maakte hij zijn debuut met Christon B (v. Sandro Hit). Met de negenjarige bruine behaalde hij meteen geweldige scores van 70,93% en 71,29% en won daarmee beide proeven. Ook in de Grand Prix zette Van den Donk de beste score neer. De Jazz-zoon Vivaldi Gw was goed voor 67,25%, maar omdat de Zware en Midden Tour in handicap gereden werden, ging de eerste prijs naar Denise Nekeman met Boston Sth (v. Johnson). De combinatie maakte eveneens haar debuut in deze klasse en deed dat met verve: 69,51%. Zus Jeanine Nekeman won de Prix St.Georges met Vlingh (v. Flemmingh) met 66,12%, terwijl in de Intermediaire I op naam geschreven werd door Mylene Spaak met Sweet Sensation (v. Kroongraaf) met 65,33%.

Prachtige ZZ-Zwaar-scores voor Van de Donk

Mark de Donk, leerling van Alex van Silfhout, runt samen met zijn partner Robert Roel van den Bos dressuurstal In2dressage in het Gelderse Terschuur, waar ze paarden opleiden en uitbrengen, les geven en handelen in dressuurpaarden. Met Christon B, een halfbroer van onder andere de helaas veel te vroeg overleden Vontango van Madeleine Witte-Vrees en de KWPN-hengst Don Tango (beide v. Contango), won hij alle twee de proeven in het ZZ-Zwaar. In de eerste proef werd Van de Donk gevolgd door twee amazones met Friese paarden. Judith Pietersen behaalde met Kop Jansen Timberland (v. Tjitse van de Oergong) 67,43%, terwijl Joyce Haaijer-van der Meulen met Tialda H (v. Jasper 366) goed was voor 66,71%. Annemieke Vincourt stuurde Diede Dieni (v. Spielberg) naar 66,71%. Op vijf zien we Marieta Doornwaard-Uitslag met Luxform’s Zestful Spring (v. Jazz) en Birgit Kuilenberg met Britney (v. Sydney) met 64,36%. Op zeven nogmaals Judith Pietersen, nu met Kop Jansen Chabring (v. Tsjabring).

Jeanine Nekeman vooraan met Vlingh

Jeanine Nekeman won de Prix St. Georges met Vlingh (v. Flemmingh) met 66,12%. Jaron Verheij werd met 65,10% tweede. Hij had Johnson-zoon S.H.’s Dutch D-day gezadeld. Carlien Hoedemaker-Bos was met Wannebe (v. Royal Dance) goed voor 63,55%. Ook de nummers vier en vijf stuurden hun paarden met een 63%-score door de proef. Ivo Juhrend startte met S.h.’s Cover Girl, net als haar stalgenoot een afstammeling van Johnson, terwijl Laura Zwart op de rug zat van Winston (v. Gribaldi). In de Intermediaire I zien we Mylène Spaak met Sweet Sensation (v. Kroongraaf) zegevieren (65,33%). Voor Mylène was het de eerste keer dat

ze Inter I startte. De tweede stek was voor Anouk Noordman met een nazaat van tuigpaardhengst Talos, Zeronica. Haar protocol vermeldde 36,63%.

‘Mooi MT-debuut voor Denise Nekeman’

Denise Nekeman reed haar allereerste Intermediaire A-proef. En dat deed ze met verve. Het lukte haar net niet de zeventig procent aan te tikken, maar veel scheelde het niet. Adriaan Hamoen beoordeelde samen met Willemien Blanken-Van der Scheer haar proef: ‘Denise rijdt haar paard heel mooi van de hand. Boston toont alle aanleg voor de passage en piaffe, al kan de piaffe wat meer. Al met al een veelbelovende combinatie!’ Over de nummer twee in de uitslag, Mark van de Donk met Vivaldi Gw (v. Jazz) is hij zo mogelijk nog enthousiaster. ‘Vivaldi was bij momenten gespannen, waardoor bijvoorbeeld de uitgestrekte stap niet uit de verf kwam. Eén piaffe ging werkelijk fantastisch, een andere lukte niet. Dus daarin moet hij nog constanter worden, maar duidelijk is dat het er wel in zit. Ik zie deze Jazz-zoon als een echt Grand Prix-paard.’ (cd) Uitslag Subtop Emmeloord 02042016 Foto: Shutterstock

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclas

Reacties