Subtop: Persoonlijk record voor Nekeman en Boston STH *Update*

Subtop: Persoonlijk record voor Nekeman en Boston STH *Update*

Denise Nekeman - Boston STH kur

Met maar liefst 73,043% eindigde Denise Nekeman vandaag met haar Boston STH (v. Johnson) op de eerste plek in de Grand Prix in Wezep. Liseon Kamper-Bol was de beste in de gecombineerde rubriek voor Intermediaire A en II. Jeanine Nekeman schreef overtuigend de Prix St. Georges op haar naam. In beide ZZ-Zwaar proeven was Carlijn Vaessen niet te kloppen tijdens deze eerste wedstrijd van de Bonfix Competitie.

‘Dit is voor ons een persoonlijk record’, glundert de leerling van Hans Peter Minderhoud, Denise Nekeman. ‘Al met losrijden was Boston heel relaxed, ondanks dat dit onze eerste buitenwedstrijd was. Sowieso vindt Boston het buiten veel fijner. Binnen bouwt hij nog wel eens spanning op. Na mijn proef had ik zelf het idee dat het te rustig was, maar mijn ouders hadden de proef gezien en vonden het er goed uit zien.’

Vloeiend

Eigenlijk verliep de proef al heel vloeiend en hadden we bijvoorbeeld voor de appuyementen in draf al 8,5-en gescoord. Ook de passage leverde dit cijfer op en de piaffe behaalde nette scores van zevens en 7,5-en. Achten haalde ik voor de pirouettes, al kunnen die nog beter. Alleen in het halthouden en achterwaarts, daar twijfelde ik en was het minder mooi. Ook zat er een klein hakkeltje in de eners.

Geen CDI Zeeland

‘Ik heb er expres voor gekozen om niet tijdens CDI Zeeland dit weekend aan start te verschijnen. Wezep is maar 20 minuutjes bij ons vandaan, ze hebben er goede bodem en het is goed georganiseerd. Omdat ik volgende week naar Aken ga, vond ik Zeeland toch even te druk voor hem. Natuurlijk wilde ik voor Aken nog wel een keertje outdoor zijn gestart. Na Aken ga ik naar de internationale wedstrijd in Compiègne. Aken is overigens geweldig om te rijden en voor die tijd zal ik niet heel anders trainen als nu. Het blijkt dat ik op de goed weg zit’, lacht Nekeman.

Ontzettend leuk

‘Met Boston zoek ik leuke wedstrijden uit om te starten, waarbij ik erop let dat het niet te veel voor hem wordt. Ik vind het ontzettend leuk om Grand Prix te rijden en wil mij hierin graag verbeteren’, besluit Denise. Anouk Noordman werd tweede en derde. Met tuigpaardmerrie Zeronica (v. Talos) liep het percentage op naar 65,32%. De achtjarige goedgekeurde Gelderse hengst Atze (v. Astor) scoorde 64,83%.

Liseon Kamper wint Intermediaire II

In de Intermediaire II eindigde Liseon Kamper-Bol bovenaan. Met haar Dance Little Diamond (v. Valdez) reed ze naar 66,32%. Achter Kamper eindigde Romy van der Schaft (64,26%) gezeten op Chopin CL (v. Dayano).

Debutante in de Intermediaire I, Eline van Egmond, wist gelijk met haar Duvall (v. Sancisco) naar de winnende score van 68,45% te rijden. Met Chesspoint (v. Westpoint) werd Mieke Naberink tweede (67,79%). Na een

Duvall bovenaan in Intermediaire I

Eline van Egmond reed met Duvall (v. Sancisco) in de Intermediaire I en won de rubriek met 68,45%. Mieke Naberink werd met Chesspoint (v. Westpoint) tweede (67,79%). Na ruim een half jaar blessureleed bij amazone Rosina Hoopman, reed ze vandaag met Coco-OO (v. OO Seven) naar een derde plaats (65,95%).

Ook zusje Jeanine naar persoonlijk record

In de drukbezette, 30 deelnemers, Prix St. Georges rubriek ging Jeanine Nekeman aan de leiding. Ook zij reed, net als haar zus Denise, naar een persoonlijk record (70,07%). Dit deed ze samen met haar Ferrari (v. Apache). Met Ecuador VD (v. Ampère) werd Karlijn Geelkerken tweede met net geen 70%. De score van 67,72% betekende voor Mieke Naberink en Chesspoint (v. Westpoint) een derde plek.

Vaessen in vorm

In het ZZ-Zwaar was het twee keer raak voor Carlijn Vaessen. De eerste proef behaalde ze met Fossbury (v. Ampère) exact 68%. In de tweede proef moest de ex aequo-regeling eraan te pas komen en werd ze met 65,14% nipt eerste. Tweede en derde in de eerste proef werden respectievelijk Anna Venema en Frederike Gotink. Anne reed The Ritz R&B (v. Rohdiamant) naar 67,14% en Frederike reed met haar Guess (v. Olivi) 66,43% bij elkaar.
Het rode lint (65,14%) in de tweede proef ging naar Iris Sijtsma met Horses2fly Eye Catcher SF (v. Gribaldi). Met The Ritz R&B werd Anna Venema nu derde (64,28%). (CdB)

Foto: Digishots

Reacties