Subtop: Persoonlijk record voor Jan Pieter Weenink

Subtop: Persoonlijk record voor Jan Pieter Weenink

0 1049

Manege Gaasterland in Harich vormde het decor voor een subtop wedstrijd in Friesland vandaag. In de Zware Tour maakten twee Jazzen de dienst uit. Jan Pieter Weenink zette een nieuw pr neer van ruim 68% met Custom Zadels Tobias (mv. Coriander). Willy Wonka werd met amazone Annemieke Vincourt-Krom tweede met 63,55%. Winnaar Jan Pieter Weenink was heel tevreden over zijn proef: ‘Het voelde gewoon goed en dan is het mooi dat de jury dat gevoel bevestigt. Afgelopen vrijdag startte ik met Tobias in Haaksbergen; dat ging ook netjes, maar daar kreeg ik als commentaar mee dat het er wat te braaf uitzag. Patricia Wolters was een van die juryleden en toevallig zag zij vanaf de zijlijn vandaag ook onze proef. Ze kwam meteen naar me toe om te zeggen dat het er nog weer veel beter uitzag. Ik kon er vandaag goed aan rijden. In het verleden bouwde Tobias te veel spanning op als ik er wat meer druk op zette, nu kon ik dat goed handelen. Geweldig dat we nu 68% scoorden, waar we eigenlijk al een hele tijd rond de 66% zitten.’ Weenink, in het dagelijks leven verkoper van de bekende Custom Zadels, weet dat er nog rek in zit. ‘Thuis gaat het natuurlijk allemaal wat gemakkelijker en mooier. Waar we in de training alles voor een acht kunnen, scoren we in de ring veel zevens. Daar moet je alles aan elkaar rijden en dan komen er hakkeltjes in, zoals vandaag bij het achterwaarts gaan en een overgang van piaffe naar passage.’

‘We kennen elkaar door en door’

Custom Zadels Tobias is het enige wedstrijdpaard van Weenink. ‘Met een meer dan fulltime baan is er geen tijd voor het trainen en uitbrengen van meerdere paarden. Zelfs lessen schiet er bij in. Vorig jaar had ik zoiets van “nu zou het toch wel gaaf zijn om eens wat hogere scores te rijden”, en toen heb ik een tijdje bij Alex van Silfhout getraind. Toen ik laatst bij hem was, gaf hij ook weer een aantal tips mee waar ik mee aan de slag kon.’ Jan Pieter heeft Tobias al vanaf dat hij een veulen was. ‘Ik heb hem wel door iemand anders laten beleren, maar voor de rest heb ik hem helemaal zelf op dit niveau gebracht. We zijn in de M2 begonnen. Als jonkie vond hij het vaak wat spannend op wedstrijd, maar inmiddels weten we precies wat we aan elkaar hebben. Het mooie aan “Toby” is dat hij ontzettend ijverig is. Het is aan mij om die werklust om te zetten in ontspanning en aanspanning.’

Mooie score voor Van der Hauw

De Prix St.Georges werd op naam geschreven door Linda van der Hauw-Jansma met LN Acapulco (v. Krack C). Met 68,36% bleef ze Ilona Moeken-Souman met Clothilde RT (v. Gribaldi) en Hennie Roffel met Arcadia’s Citha Utopia (v. Dayano) ruim voor. Marc-Peter Spahn won de Intermediaire I, met Rousseau-zoon Topper (63,82%). Hij gaf Saskia Meinen met Ustrada-Viola Oostwal (v. Flemmingh) en Marloes Oosterhof met Uzarmus (v. Hamlet) net het nakijken.
Bij de Junioren ging het oranje lint naar Bo Oudhof met Colt Sollenburg (v.Vivaldi) met 65,14%. Een mooie generale voor de combinatie die volgende week haar internationale debuut maakt op het CDI in Hagen. Fabiënne Heikens won ook een proef met Soleige Angush (v. Special D) met bijna 65%.

Kenna Bakker domineert ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar was Kenna Bakker ’s ochtends twee keer de sterkste met de Santano-zoon Binck, met 64,71 en 66, 57%. Beide keren gaf ze Kim Pernilla Alta het nakijken. Ze behaalde met Roos Stables Dorcan (v. Canturano) scores van 62,86 en 64,14%. In de middag werd het ZZ-Zwaar op naam geschreven door Maaike Hofman en Polansky (v. Kostolany) met 62,14% en Hennie Roffel met Arcadia’s Calanta (v. Johnson) met 64%. (cd)

Uitslag subtop Harich 7 juni 2015.

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties