Subtop: ‘Otje’ in topvorm

Subtop: ‘Otje’ in topvorm

0 107

Tijdens de Subtopwedstrijd van de week werd er gisteren in Sonnega tot en met Grand Prix niveau gestreden. Samen met haar Odame K schreef Petra Logger-Beers de Grand Prix met 67,90% op haar naam. Op Midden Tour niveau was Alexandria Barr met Romanoff (v. Jazz) de beste en behaalde 63,82%. In de gecombineerde rubriek voor Intermediaire I en Prix st. George eindigde Ingeborg Klooster bovenaan. De juryleden beoordeelden haar Prix st. George proef met Loadewyk 431 (v. Tjerk 328) met 66,18%. Ook de ZZ-Zwaar proef werd in handicap verreden met een groep deelnemers op Prix st. George niveau. Hierin eiste Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s Zaira (v. Don Romatic) de eerste plaats op. Zij behaalde 67,11% in haar Prix st. George proef.

Petra vertelt trots over haar ‘Otje’: ‘Ze deed heel goed haar best en ik heb fijn gereden. Onlangs ben ik er een jaar tussen uit geweest, vanwege een gebroken enkel en vier operaties daaraan. Zelfs de laatste lijn met piaffe en passage ging goed. Voorheen bouwde ze op deze lijn vaak spanning op en had ik onvoldoende controle. Dat gaat nu steeds beter. Samen met mijn trainer Tommie Visser, waar ik al acht jaar bij les, hebben we gewerkt aan de spanning die Otje op kan bouwen. Onder andere nu Tommie bij Rieky Young lest, kunnen we de spanning beter laten afvloeien. Waar ik voorheen, als de spanning op trad, er heel erg aan ging rijden. Blijf ik nu veel meer afwachten en ontspan ik juist eerst. Dit is vaak al voldoende om Otje ook te laten ontspannen. Het is een aparte merrie die ik te rijden kreeg van de heer Van der Knaap. Ze was toen heel gestresst en we hebben heel wat moeite en tijd in haar gestoken om haar kalmer te krijgen. Dit ging gelukkig steeds beter. Otje is nu 18 jaar en nog nooit zo in vorm geweest. Ik hoop dat zij de 19-jarige Interfloor Next One van Edward Gal achterna gaat! Aankomend weekend start ik tijdens de internationale outdoorwedstrijd in Nieuw en Sint Joosland. Ik wil daarna graag met Otje nog meer leuke internationale wedstrijden gaan rijden. Thuis heb ik mijn eigen dressuurstal en heb ik twaalf eigen paarden staan, waarvan acht trainingspaarden. Daarnaast geef ik lessen.’ Op de tweede plaats eindigde Manon van Hylckama Vlieg met haar Kennedy-nakomeling Poko Loko. Na een jaar zijn ze weer op wedstrijd gegaan en met haar ‘Pook’ scoorde ze een mooie 66,60%.

‘Loodje’ is er weer

Huilend van blijdschap verliet Ingeborg Klooster met de elfjarige Loadewyk 431 de ring: ‘We zijn er twee jaar vanwege een peesblessure tussenuit geweest. De prognose was toen slecht en na een jaar stappen was het nog niet veel beter. We hebben toen besloten zijn sportcarrière te stoppen en hem alleen nog maar te laten dekken. Maar ‘Loodje’ stond gewoon te verpieteren. Hij zag dat de andere paarden wel getraind werden en hij niet. Om hem dan toch de aandacht te geven, ben ik hem twee keer in de week een beetje gaan longeren. Daarnaast heeft hij een alternatieve therapie gehad, wat te maken heeft met energiestromen. Ik ben normaal niet zo zweverig, maar dacht dat ik het kon proberen. Ik had toch niets te verliezen. Na vier maanden wilde ik er toch weer op. Toen ik met zijn zadel aan kwam lopen, liep hij letterlijk te schreeuwen. We hebben het heel rustig opgebouwd en vorige maand reed ik mijn eerste wedstrijd. Ik was al heel blij dat ik mijn proef met hem kon rijden, maar ik reed toen echt heel voorzichtig. Gister voelde ik weer de oude Loodje onder me en dacht ‘hij is er weer’. Ik ben gewoon gaan rijden met dit als resultaat. Alles wat ik nu met hem rijd is cadeau. Heel voorzichtig rijd ik af en toe weer enkele zwaardere oefeningen. Dit gaat goed en stiekem hoop ik nog verder met hem te komen. Hoe dan ook; ik heb nu al mijn hoogtepunt van het jaar beleefd en hier draai ik zeker nog een maand op!’ Het rode lint ging naar Vai Bruntink met Pavo’s Babushka (v. Universeel). Zij behaalde 65,66 in haar Prix st. George proef. Teresa van Wilgenburg werd derde met Lord Sinclair-nakomeling Ushi. Hun score bedroeg 64,74% voor de Intermediaire I proef. Special D-nakomeling Wadro’s Zavita liep met Pytrick Adema in het zadel naar een mooie 64,28% in hun Prix st. George proef. De laatste twee prijswinnaars reden een Intermediaire I proef. Dit waren respectievelijk Susan Preuter (63,68%) met VDL L ‘Akteur (v. Lorentin I) en Sacha Koekenbier (63,29%) met Volumia B (v. Paddox).

Er vielen hele euro’s

Trea is erg enthousiast over haar Zaira: ‘Het is een hele fijne en actieve merrie. Gister lukte gewoon alles. Er vielen geen kwartjes, maar hele euro’s! We scoorde hoog in het drafgedeelte. Ze heeft een heel los voorbeen met veel ruimte. Toen ze vijf jaar was attendeerde iemand mij op haar. Op het eerste gezicht was ik niet zo enthousiast, maar toen ik haar twee keer gereden had was de klik er helemaal. Het is een echt dametje. ‘Saartje’ is van onszelf en ik ga haar samen met mijn instructrice Madeleine Witte rustig voor bereiden op de overstap naar de Grand Prix. De oefeningen kent ze al aardig, maar die moeten nu nog aan elkaar gereden worden. De training wisselen we regelmatig af met een heerlijk buitenritje. Naast Zaira hebben we nog meer jonge paarden staan en runnen we een eigen manege. Nog altijd kan ik erg genieten van de glimlach van een zesjarig meisje dat voor het eerst galoppeert.’ Overige prijswinnaars waren; tweede (66,14% ZZ-Z) Carlien Hoedemakers-Bos met Wannabee (v. Royal Dance); derde (64,00% ZZ-Z) Daniella Smit met Rosa Fan Bangazathe (v. Brandus 345); vierde (63,86% ZZ-Z) Jolanda de Nekker met Zamara Sue (v. Solitair); vijfde (63,71% ZZ-Z) Anita Kloosterziel-Hanekamp met Udala Prinses (v. Jazz); zesde (63,62 PSG) Teresa van Wilgenburg met Ushi (v. Lord Sinclair); zevende (63,29% ZZ-Z) Mirjam Drenth met Flo-Joe (v. Florencio) en achtste (63,14 ZZ-Z) Marsja Dijkman met Haitse 425 (v. Jasper 366). (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

 

 

 

Reacties