Subtop: Oranje linten voor broer en zus Kral: ‘We halen het beste...

Subtop: Oranje linten voor broer en zus Kral: ‘We halen het beste uit elkaar’

Paulette Kral - El Dorado KNHS Indoorkampioenschappen 2018 © DigiShots

In Maassluis was de hoogste dagscore voor Paulette Kral. Met haar Painted Black-nazaat El Dorado, sinds een jaar onder het zadel bij Kral, zette zij met 69,26% de Prix st. Georges op naam. De mooi aangeklede wedstijd was een familiesucces, want haar broer Johan Kral won de Young Riders-rubriek met Eugene (v.Special D).

“Het was een fijne proef”, steekt Paulette van wal. “Ik probeerde er goed aan te blijven rijden en kwam mooi door de proef heen. Er valt in de galoptour zeker nog winst te halen, toch scoort El Dorado met zijn kwaliteit in de wissels. Dit zijn mooie scores, maar ik weet dat het nog beter kan. Daar focussen we de komende periode op.”

Goede familiesamenwerking

De Zoetermeerse komt uit een gezin van negen kinderen, waarvan er vier actief zijn in de dressuursport. Naast Paulette, die met haar Gribaldi-merrie Zibraldi F ook uitkomt in de Midden Tour, start haar oudste zus Carola Intermediaire II met de zelfopgeleide Dancer (v.United) en de jongere Hanneke rijdt in het ZZ-Licht. “Het is heel fijn om het zo samen te doen. We halen echt het beste uit elkaar en het is leuk dat het zo goed uitpakt. We kunnen echt goed samenwerken.”

Zilverstar en Zoutendijk

Lisanne Zoutendijk bemachtigde de tweede positie. Haar Intermediaire I werd beloond met 69,12%. Trudy van Logchem en Enorm (v.Ziësto) waren goed voor de derde plaats.

Familiesuccces

Bij de Young Riders was de hoogste score voor Johan Kral. “Ik was heel blij met deze eerste buitenwedstrijd. Eugene liep een goede proef, vooral de galoponderdelen gaan hem met veel gemak af. De series zijn groot en van de grond, de pirouettes kan hij normaal heel goed, maar konden in deze proef nog wat beter.”

Philip van Ommen

In de gecombineerde Zware Tour-rubriek trok Philip van Ommen aan het langste eind. Zijn proef met Denver I.P.S. (v.Zizi Top) was goed voor ruim 67% en daarmee bleef hij voor op Jill Huijbregts.

ZZ-Zwaar: Sarinah Blonk

In het ZZ-Zwaar zette Sarinah Blonk een proef op naam. Met Blonks Dancing Diamond (v.Spielberg) bleef zij voor op Lianne van der A en Da Vinci (v.Vivaldi). Van der A won de andere proef en werd gevolgd door Michelle Stolk.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

 

Reacties