Subtop: Oranje en rood lint voor Danique Janssen

Subtop: Oranje en rood lint voor Danique Janssen

0 1041

In beide Lichte Tour rubrieken tijdens de Subtopwedstrijd vandaag in Berlicum deed Danique Janssen goede zaken. In de Prix St. Georges werd het rode lint behaald (66,40%) en in de Intermediaire I eindigde ze nog een plekje hoger. Met Coert (v. Westpoint) reed ze nu naar een percentage van net geen 66%. In de Zware Tour verdeelden Lisanne Zoutendijk en Tommie Visser de eerste prijzen.  De ZZ-Zwaar rubriek werd ruimschoots gewonnen door Judith Evers-Van Loon.

Danique Janssen begint enthousiast: ‘Mijn moeder zegt altijd als we toch heen rijden kun je net zo goed twee proeven rijden. De Prix-proef ging heel goed alleen zaten er nog twee foutjes in. Maar ik kon echt van punt tot punt rijden en het voelde alsof het vanzelf ging. De Inter I voelde nog een stuk beter en was foutloos. Alleen in de pirouettes kunnen we nog meer de rust pakken. We hadden in deze proef een puntenverschil van 7%. De hoofdjury was heel tevreden en de andere jury legde duidelijk uit waarom hij wat lager zat en dat snapte ik. We hadden leuke prijzen gewonnen, waaronder een zak muesli en daar zijn de paarden altijd blij mee. Maar ook een waardebon van 50 euro.’

Jaarling

‘We hebben Coert als jaarling gekocht en ik heb hem zelf met hulp van Bert Rutten opgeleid. Volgende week rijd ik weer twee Lichte Tour proeven. Daarna richt ik mij op de Intermediaire I en op de Zware Tour. Dit jaar staat de overstap op de planning.’

Indigro

Danique runt haar eigen stal en geeft lessen: ‘De paarden staan bij mij ouders en ik heb er nu zeven te rijden. Coert is elf en de rest is zes jaar of jonger, dus die hebben nog even tijd nodig. Ik rijd ook de KWPN-hengst Indigro (v. Negro) van Platinum Stables in de Hengstencompetitie.’ Eerste (67,13%) in de Prix St. Georges werd Ilse van Cranendonk met Emerald (v. Ampere). De tweede plek in de Intermediaire I was voor Kaylee Gouda met Don Juan (v. Vivaldi). Zij kwamen tot een score van 61,25%.

Debuterende Chuppy Checker wint Grand Prix

De U25 rubriek werd gewonnen door Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz). Zij reden naar 67,76%. Tommie van Puijenbroek-Visser wist met zijn nieuwe troef Chuppy Checker CI (v. Osmium) de Grand Prix te winnen (68,80%)

Effort overtuigt

Judith Evers-Van Loon reed zeer overtuigend naar de eerste plaats in het ZZ-Zwaar. Met Effort (v. Adamo M) scoorde ze maar liefst 68,43%. Tweede (61,71%) werd Lilian van den Boogaard-Sleutjes met Zaloe (v. San Remo). (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor de uitslagen.

Reacties