Subtop: Ontbreken van cruisecontrol brengt Jill Huijbregts GP-overwinning

Subtop: Ontbreken van cruisecontrol brengt Jill Huijbregts GP-overwinning

0 2276

Waar gisteren in Ammerzoden de subtopruiters heftig de strijd aangingen voor de laatste selectie voor het Nederlands kampioenschap, was er vandaag op het terrein van de Gelderse Boys een rustigere dag. Winnares van de dag was Jill Huijbregts, die met haar ervaren EventZ Zamacho Z (v.Rousseau) de hoogste dagscore (66,85%)  en het winnende Grand Prix-resultaat neerzette.

“Het was eigenlijk een impulsieve actie om de Grand Prix te rijden”, licht de U25-amazone toe. “Ik heb al eerder deze proeven gereden, maar besloot tussendoor om weer terug te gaan naar de GP-U25. In die proeven gaat het een beetje op de cruisecontrol. Zamacho kent de proef best goed; doordat we nu op andere lijnen piaffe en passage moesten doen, kon ik hem beter aan mijn been houden. Hij kent de lijnen niet helemaal en zo let hij beter op. Zamacho is heel heet en loperig, maar in de U25 heeft hij zijn eigen modus gevonden waarin hij net wat scherper zou mogen zijn.”

Constante verrichting

De amazone noemt alle onderdelen van haar paard constant, al vindt ze de galoppade het sterkste. “De pirouettes zijn goed, de series zijn mooi recht en de appuyementen loopt hij fijn door. Het is een fijn, compact paard en hij loopt de oefeningen goed door. De jury was ook positief verrast hoe de piaffe vooruit was gegaan.”

Observatiewedstrijd

De amazone, die deel uitmaakt van het KNHS-talententeam, komt over twee weken van start op het NK Dressuur in Ermelo, de laatste observatiewedstrijd voor het EK. “Ik zie wel waar het eindigt, het is wel zo netjes om jezelf in te zetten voor het team. Het is aan de bondscoach of we naar het EK mogen”, licht Huijbregts, die verleden jaar het EK op een haar na misliep, toe.

 

ZZ-Zwaar: Matig bezette rubriek

De ZZ-Zwaar was een matig bezette rubriek. Romy van Griensven scoorde ruim 61% met Doutze (v.Rubiquil) en zij bleef daarmee voor op Jonne van Bekkum en de Corland-nakomeling Vikkie. Van Bekum was in de andere proef voor de overwinning, 62% was ruim voldoende om de nummer twee, Fiona van Es, op afstand te houden.

Lichte Tour: Geen topscores

In de Lichte Tour reden er tien combinaties mee, vier van hen wisten een krappe voldoende te scoren. Barbara Soederhuizen scoorde 62,43%, haar Living Colour II (v.Don Romantic) bleef voor op Linda Maasdam en Boaz (v.Uphill).

Uitslag Subtop Emmeloord

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).
Foto: Jessica Pijlman / Made by Jessy

Reacties