Subtop: ‘Rijden met je eigen fokproduct ís ook speciaal!’

Subtop: ‘Rijden met je eigen fokproduct ís ook speciaal!’

0 621

De subtop wedstrijd in manege Nieuwe Oranjehoeve in Hoek van Holland/Maasdijk leverde een prachtige score op in de Lichte Tour voor Jeroen Okkema met Rolling Stone (v. Ravel): 71,25%. In het ZZ-Zwaar was de winst in de ene proef voor Steef Roest. Hij reed Uri Geller (v. OO Seven) twee keer naar ruim 65% in zijn debuut op dit niveau. Meteen goed voor het beste resultaat in het ZZ-Z.

Okkema: ‘Rustig aan met Rolling Stone’

Met de achtjarige AES-zoon van de Grand Prix-hengst waarmee Steffen Peters grootse successen vierde kon Jeroen Okkema vandaag zeer tevreden zijn. Hij heeft de grote schimmelruin een paar maanden niet mee gehad vanwege drukte op stal en andere paarden die even voorrang kregen. ‘Rolling Stone heeft niet veel wedstrijden nodig om in vorm te komen. Hij schrikt nooit en is ook geen stresskip in een andere omgeving. Het is wat dat betreft een heel simpel paard om te rijden; bij hem is het een kwestie van opstappen en wegrijden.’ Over zijn proef zegt de ruiter van Dressuurstal Argonaut in het Brabantse St.Willebrord: ‘Het gevoel tijdens het losrijden kon ik vasthouden in de ring. Hij bleef er aan trekken, de aanleuning was mooi stil. Ik kon er goed aan rijden. Er zijn altijd dingetjes die beter kunnen. In de uitgestrekte stap keek hij een keertje en de overgang van stap naar galop kon netter. Maar ik was heel tevreden, ook over lastigere onderdelen als de wissels. Het is goed dat er ruimte is voor verbetering!’ Rolling Stone is een eigen fokproduct. ‘Er wordt wel eens gezegd dat presteren met een zelfgefokt paard heel speciaal is. Daar stond ik altijd wat sceptisch tegenover. Maar ik moet bekennen… dat Rolling het zo goed doet, ís voor mij ook best bijzonder. We hebben zijn moeder, ook al hier geboren, laten dekken met Ravel omdat zij wat klein bleef voor ons. De oma Fergie (v. Blanc Rivage xx) werd door Jeff (Heijstek, red.) in het ZZ-L uitgebracht. Uit de combinatie Ravel x Lancet is Rolling geboren. Het is altijd al een heel gemakkelijk paard geweest, heel nuchter. Ik ben begonnen met hem in de L2 en eigenlijk won hij in elke klasse waarin ik hem startte. Hij is nog maar acht en heeft in feite heel weinig wedstrijden gelopen. Het is een kwestie van rustig doortrainen en sterker worden. Alles gaat hem in elk geval heel erg gemakkelijk af, ondanks dat grote lijf van hem. We pakken wel eens spelenderwijs een serietje mee en een paar passen piaffe/passage. Ook daarmee lijkt hij geen moeite te hebben. Maar we hebben absoluut geen haast en ik heb meer paarden te rijden, zoals bijvoorbeeld Armani ZI, die ook Lichte Tour loopt.’ De ruiters van Stal Argonaut worden getraind door Gerard Hogervorst, die al sinds jaar en dag elke woensdag op stal komt. ‘Dat bevalt prima, we kennen elkaar door en door en hij weet precies wat elke combinatie nodig heeft om verder te komen.’ Volgende wedstrijd voor Rolling Stone wordt het CDI Outdoor Zeeland van 9 t/m 12 april.

Een pupil van Jeroen Okkema, Mariëlle Hoefsmit, werd tweede in de Lichte Tour. Zij behaalde eveneens een mooi resultaat met Bijou (v. United): 69,08%.

ZZ-Z voor Van Egmond en Roest

De eerste ZZ-Z groep leverde drie linten op voor Britt Breure van Egmond. Ze won twee keer, zij het met twee verschillende paarden. In de eerste proef reed ze met Zadoc Sinclair (v. Sir Sinclair, 63,29%) naar oranje; de tweede won ze met Zlatan (v. Clint Eastwood, 64,43%). Daarnaast behaalde ze nog een tweede stek met Zlatan (63,14%). De overige prijzen gingen naar Francis Elzerman met Jazz-dochter Zoe (64,14%), Patrick Berrevvoets met Zagor (v. Rubiquil, 63,29%), Simone Both met Winnipeg KDS (v. OO Seven, 63,14%) en Adrianne Wigmans met Zoë (v. Ravel, 60,71%).

In de tweede ZZ-Z groep was er twee keer winst voor de debuterende Steef Roest, met scores ruim boven de 65%. Stephanie Koks werd twee keer derde met Rousseau-zoon Debbehoeve’s Winstar, met 62,43% en 61,57%. In proef 35 was het rode lint voor Manon Klijbroek met Kingsley Wesley (v. Rodium) met 63%; Nicole Duineveld met Tenor (v. Jazz) was in proef 36 tweede (63,14%). (cd)

Later meer.

Uitslag Maasdijk-Hoek van Holland 15032015

Reacties