Subtop: Nicky Snijder debuteert winnend op hoogste niveau

Subtop: Nicky Snijder debuteert winnend op hoogste niveau

0 536

Nicky Snijder maakte tijdens de Hardenbergse Ruiterdagen zijn debuut op het hoogste niveau. Na een succesvol seizoen in de GP-U25, startte de uit Staphorst afkomstige ruiter voor het eerst in de Grand Prix en dat was met 65,65% goed genoeg voor de overwinning. Amber den Heyer won de Prix st. Georges, Janneke Punte had het hoogste resultaat in de Intermediaire I.

“Het ging eigenlijk best goed”, licht Snijder toe. “We hadden geen grote fouten, al waren er wel wat kleine dingetjes. De piaffe en de passage waren heel goed, net als de wissels om de pas. In de tweeërs zat er een foutje in de laatste wissels. Voor de eerste keer ben ik heel tevreden, maar het kan zeker nog beter afgewerkt.” Was de overstap naar de Grand Prix een grote overstap voor de ruiter? “In de GP-U25 moet je hetzelfde doen, het zijn alleen meer piaffepassen en de zigzag in galop is ook wel pittig.”

Proeven leren rijden

Sinds maart dit jaar rijdt de ruiter GP-U25 en hij heeft het seizoen goed kunnen afsluiten met een vierde plaats in de kleine finale van het NK Dressuur. “Ik denk wel dat ik nu doorrijd in de Grand Prix. Er zit zeker nog rek in de scores. Dat is een kwestie van tijd en deze proeven leren rijden. Het is nu nog nadenken waar ik heen moet en daardoor kom ik nog niet echt toe aan het rijden”, vertelt de stalruiter van Stal Stouwehof die ook met de jonge paarden aansprekende resultaten boekte in de Pavo Cup-voorselectie.

Lichte Tour

In de Lichte Tour liet Janneke Punte van zich horen. Haar Intermediaire I met haar Ungaro-nazaat Bianco-D was ondanks een juryverschil goed voor de overwinning. In de Prix st. Georges moest zij Amber den Heyer voor laten gaan.

ZZ-Zwaar: Meenhuis en Meijer

In het ZZ-Zwaar deden Mariska Meenhuis en Saskia Meijer goede zaken. In proef 38 bezette Meijer de eerste twee plaatsen, zij deed dat met Wiener (v.Worldly) en Chailly (v.Painted Black). Mariska Meenhuis zette proef 37 op naam, zij zadelde MK’s Amon (v.Solitair). De tweede plek was voor Jacinta Hemmen en Burghgreaf (v.Don Schufro).

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties