Subtop | Nars Gottmer: “Op stal noemen we hem brommer, starten en...

Subtop | Nars Gottmer: “Op stal noemen we hem brommer, starten en hij doet het”

Nars Gottmer
Nars Gottmer - FBI KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Nars Gottmer deed goede zaken op de subtop wedstrijd in Erica. Hij pakte het oranje lint met Dicaprio Swing (v. Jazz) in de Grand Prix. Zij reden naar een percentage van 67,011%. Met zijn andere paard Flybusters Cash (v. Voice) mocht hij eveneens in de Grand Prix, het rode lint ophalen met 65,924%.

Dingetjes uitproberen

Gottmer vertelt “ik heel fijn gereden met beide paarden. Het ging ook wel heel goed en ik kon wat dingetjes uitproberen. Volgende week kom ik met beide paarden aan start op de internationale wedstrijd in Hamburg. Met beide paarden had ik nu ook nog wel wat foutjes. Met Dicaprio ging de serie om de twee niet goed, wat mijn eigen schuld was. Cash was me een keer voor in het zig-zag appuyement en een pirouette was niet zo mooi.”

Constante proeven en punten

“Dicaprio heb ik nu anderhalf á twee jaar onder het zadel. Over het algemeen scoort hij heel goed op alle onderdelen. In de proef hadden we een paar keer een 8 voor de passage, de pirouettes en de draf appuyementen. Behalve de serie om de twee die mis ging hadden we geen enkele onvoldoende. Cash rijd ik pas een maand of drie en samen met Martin heb ik hem twee weken geleden aangeschaft. Wat in deze proef goed ging was ook netjes gepunt zo rond 6,5/7,5. Met een keer een mooie acht voor de passage. Het waren constante punten en zo liepen de paarden ook. Ik wou simpel door de ring met niet teveel poespas en dat is goed gelukt.”

Volgende week van start in Hamburg

Volgende week komt Gottmer aan start op de internationale wedstrijd in Hamburg. Hij hoopt met beide paarden net zo fijn te kunnen rijden als hij de laatste paar concoursen gedaan heeft. Hij licht toe “Dicaprio heeft de laatste wedstrijden steeds ruim 68% gelopen, ik hoop die score internationaal ook te rijden. Met hem heb ik al een paar keer internationaal gestart en dat vindt hij best wel spannend. Het blijft toch een Jazz. De laatste weken heb ik hem nationaal gestart om hem in het ritme te houden. Dat hoop ik mee te nemen naar Hamburg zodat hij mooi ontspannen bij me blijft. Als ik voor mezelf lekker heb gereden, dan is het goed. We zien dan wel welke uitslagen daarbij horen. Met Elegance N (v. Jazz) kon ik me daar beter op instellen. Ik wist precies hoe ik de proef met hem moest rijden en welke scores daar dan bij hoorden. Elegance is verkocht naar Amerika en nu is het even uitvogelen met deze paarden. Nu is het een nieuwe ronde en nieuwe kansen” vertelt Gottmer tevreden.

Brommer

“Met Cash wil ik gewoon lekker rijden, ik ben heel gek met hem. Hij is een van de weinige Grand Prix paarden waarmee ik onderweg niet zoveel hoef na te denken. Op stal noemen we hem brommer, starten en hij doet het. Hij doet altijd 110% zijn best en is heel makkelijk te rijden. Uiteindelijk is het wel het doel dat beide paarden verkocht worden. Ik wil mezelf toch steeds blijven ontwikkelen en verbeteren. Voor nu gaan we lekker verder en kijken we waar het schip strandt.”

PSG voor Van der Kolk

Met een percentage 63,015% was de eerste plek voor Willemijn van der Kolk. Zij zadelde hiervoor haar Gribaldi nakomeling Bayin – Mah. Als tweede mocht Gert Wiegend Bruss zich opstellen met Four Seasons (v. Vivaldi). De combinatie reed zich naar 61,838%. Als derde en laatste prijswinnaar mocht Michelle Weyl naar voren komen. Zij reed haar Enzo D (v. Sorento) naar 61,397%.

Van der Goes pakt dubbelslag in ZZ-Zwaar

In beide proeven mocht Sabrina van der Goes de eerste prijs ophalen. Zij reed met haar Collin d’Equisage (v. Sandreo) naar 63,714% en 61,286%.

Tekst: Michelle Klutman

Zie ook: Nars Gottmer neemt afscheid van Elegance N

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties