Subtop Ammerzoden: De wedstrijd van de opvallende debuten

Subtop Ammerzoden: De wedstrijd van de opvallende debuten

0 928
Emerald S
Ilse van Cranenbroek met Emerald S (foto: Jennifer-Fotografie)

Op de subtop wedstrijd bij Gelderse Boys in Ammerzoden was de hoogste dagscore voor Theo Hanzon met de zevenjarige Eddieni, de vosruin van Johnson uit de merrie Top’s Zoe (v. Negro) die door de ruiter in de Grand Prix uitgebracht wordt. Met 71,38% in de Prix St. Georges bleef de combinatie in haar allereerste Lichte Tour-proef de concurrentie voor. Cindy van Vugt met Double Trouble-Two (v. Jazz) behaalde 67,34% en werd tweede. De kleine Intermediaire I-groep leverde winst op Jessica Leijser met Chacha Time (v. Painted Black) met 64,61%.

De Midden en Zware Tour werden in handicap verreden. Saskia Timmermans met Beekdal’s Zilverster ging er met de winst vandoor in haar eerste wedstrijd met de Rubels-zoon op dit niveau. De behaalde 65,79% leverde een startbewijs op voor de Grand Prix. Dat gold ook voor Sylvia Naagen met Babu (v. Johnson) en Caroline Burema met Boogie (v. Gribaldi).

‘Emerald S gaat niet weg!’

De ZZ Zwaar-ruiters konden ’s morgens of ’s middags twee proeven rijden. Renate van Vliet met Axia’s Victory U.S. (v. Jazz) en Aniek Verder met Caprice (v. Florencio) waren eerste in de middaggroepen. In de ochtend werd het ZZ-Zwaar aangevoerd door Ilse van Cranenbroek met Emerald S (v. Ampère), met 68,71% en 66,36%. Ook voor haar betekende het een debuut: ‘Gaaf hè! Het is ook zo’n fantastisch paard! Het drafgedeelte ging heel stoer; daarin kon ik hem mooi voor me houden. In de galop ontstonden in beide proeven fouten; in de eerste proef liet ik hem teveel uit elkaar lopen waardoor de wissels niet lukten en in de tweede proef sprong hij in twee keer om. Ik moet zelf nog erg wennen aan deze proeven, vandaar dat ik ook die fouten kreeg in de galop, maar zo voor de eerste keer ben ik super tevreden’, meldt een enthousiaste amazone. Haar vader kocht Emerald toen hij drie was van Nico Witte. ‘In het begin was het allemaal nog niet zo makkelijk met hem; hij was best een boefje en probeerde mij regelmatig uit. Nu durf ik hem meer aan te pakken. Toen hij vier, vijf was reed ik hem in de Subli-wedstrijden en in het L en M en in het Z2 werden we vierde op de Hippiade. We sloten onze laatste wedstrijd in het ZZ-Licht af met een overwinning op Indoor Brabant. En nu dan hier de winst!’ Ilse, moeder van twee kinderen van vijf en zes jaar, traint bij Ronald Lammerink en af en toe rijdt ze bij Edward Gal. ‘Edward is wel weg van Emerald. Als ik hem ooit wegdoe, moet ik hem bellen, zegt hij dan. Maar hij krijgt geen telefoontje hoor, Emerald is niet te koop, al is er veel belangstelling voor hem. Het zou fijn zijn als ik weer eens Grand Prix kon rijden en hij is daar echt een paard voor.’ (CD)

Uitslag subtop Ammerzoden 09042016.

Foto: Jennifer-Fotografie

 

Masterclass-HS-3

Reacties