Mooi PSG-debuut Van Bedaf

Mooi PSG-debuut Van Bedaf

0 166

HSV St. Martinus was de organisator van de subtop wedstrijd in Manege de Langspier in Boxtel. In de kleine eerste groep ZZ-Zwaar stak Willem-jan Schotte met kop en schouders boven de rest uit met Chuppy Checker C (v. Osmium). Voor zijn eerste proef (35) was er een score van 67%, terwijl er 65% was voor proef 36. Lobke de Jong met United-zoon Cirano was de enige die ook tot een voldoende resultaat kwam. De tweede groep kende meer deelnemers, maar ook hier liet de kwaliteit te wensen over. Theo Hanzon reed twee keer een goede proef met Zeldzaam B (v. Rousseau): 64,57% en 65,71%. Precies 60% was er voor Mark van de Donk met Zilleon (v. Welt Hit II).

Van Bedaf: ‘Bond is een echte atleet’

Veel beter ging het in de Prix St. George. Van de zeventien starters waren er slechts enkelen die net niet aan een winstpunt kwamen. Hans van Bedaf reed voor het eerst in deze klasse met Bond’s Painting (v. OO Seven). Juryleden Saskia Vis-Hertog en Wendy den Hartog beoordeelden zijn proef met 68,29% en daar was de ruiter uit Etten-Leur zeer tevreden over: ‘Onze aankomst op de wedstrijd was wat chaotisch; we waren aan de late kant en een paard stond wat ongelukkig vast op de wagen en die moesten we eerst kalmeren. Ik had dus niet veel tijd om los te rijden, maar gelukkig is Bond van zichzelf al heel atletisch en los. Hij let ook goed op mij; van kijkerigheid heeft hij geen last. Ons eerste cijfer was geen fijn begin, omdat Bond changeerde vlak voor het halthouden. Dat leverde een vier op. Verder was het eigenlijk gewoon genieten onderweg. Hij is een rasechte atleet, loopt altijd mooi van de grond en is gemakkelijk en ongecompliceerd. Maar hij is dan wel sensibel, perfect dus! In een van de pirouettes kwam hij iets teveel terug en de series kunnen nog wat meer doorgesprongen. Maar ik was erg blij met de manier waarop hij liep, hij is nog jong voor dit niveau, acht jaar pas.’ Van Bedaf heeft de OO Seven-zoon samen met mevrouw Timmers uit Prinsenbeek en het is wel de bedoeling dat hij ‘ooit’ verkocht. Maar haast is daar zeker niet bij. ‘Ik rij hem nu sinds eind 2012. Eerst hebben we thuis een paar maanden getraind en in maart vorig jaar ben ik met hem in de Z2 gestart. Daarin werden we vierde op het Brabants kampioenschap en ook op het NK. Het ZZ-Licht heb ik overgeslagen en in het ZZ-Zwaar liep hij eigenlijk ook altijd bovenaan mee. In de omgang is het ook een heel makkelijk paard. We zijn echte maatjes.’ Hans en Diana van Bedaf runnen hun eigen dressuurstal en geven les. Daarnaast zijn er nog zonen Chiel en Jan, van wie de oudste nu elf is. Trotse vader Hans meldt dat hij straks ook zijn eerste wedstrijd gaat rijden. ‘Het is een hele organisatie met onze eigen wedstrijdplanning en de training van lesklanten. Maar natuurlijk vinden we het leuk dat hij ook lol heeft in paardrijden.’

Op de tweede plek alweer een heer: Kevin de Bruin met Viva las Vegas (v. Flemmingh): 67,04%. Vervolgens reden Ashley Brons met San Diego (v. Sandro Classic), Petra van Esch met Fido Dido (v. Florencio) en Svenja Nolsen met ZNP Winter (v. Farrington) zich in de prijzen met mooie scores van respectievelijk 66,58%, 65,66% en 64,87%.

Wenda Welten, in de PSG goed voor bijna 64%, reed met Alfa Rubin (v. Rubin Royal) in de Intermediair I twee winstpunten bij elkaar: 65,86%. Denise van den Dries werd tweede met Argo (v. Krack C) en 64,87%. (cd)

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties