Subtop: Van der Meer eerste en tweede bij debuut op muziek

Subtop: Van der Meer eerste en tweede bij debuut op muziek

0 841
Patrick van der Meer met Sir Fashion

Naast de reguliere Subtopproeven werd er vandaag ook kür op muziek verreden in Delft. Patrick van der Meer wist zowel op de eerste als op de tweede plaats beslag te leggen in deze gecombineerde rubriek. Voor Sir Fashion (v. Sir Donnerhall) en Westrade’s Chapeau (v. Lord Loxley) was het pas hun derde wedstrijd op dit niveau en de eerste keer op muziek. Sir Fashion scoorde in zijn kür op Zware Tour niveau meteen een prachtig percentage van 73,94. En Westrade’s Chapeau behaalde 73,505% met de kür op Lichte Tour niveau.

‘Dit is wel even een reden voor een feestje’, begint Patrick enthousiast. ‘Met Sir Fashion reed ik de oude kür van Uzzo. De moeilijkheidsgraad van deze kür is best hoog. Zo zitten er veel overgangen in van uitgestrekte draf naar passage, maar rijd ik ook de series op een gebroken lijn, gevolgd door anderhalve pirouette en daarna een uitgestrekte galop. Voor deze moeilijkheidsgraad en de choreografie scoorden we dan ook hoog. Daarbij kregen we hoge cijfers voor de piaffe, passage en eners. Helaas zat er wel een foutje in mijn serie om de twee, maar die kon ik over doen op mijn reservelijn. De kür is moeilijk zat maar Sir Fashion liep er super door heen, dus ik ben erg tevreden. Moet wel zeggen dat ik wel even kippenvel kreeg toen ik deze oude kür van Uzzo, die gemaakt is door To The Music, reed.’

Foutloos

Van der Meer reed met Westrade’s Chapeau niet alleen voor het eerst een kür, maar ook voor het eerst op Intermediaire I niveau. ‘Het was nog wel even afwachten hoe hij het zou doen, maar hij liep er foutloos door heen. Een pirouette had beter gekund. Vooral in het drafgedeelte scoort hij goed en ook de uitgestrekte stap doet hij super. Voor de muziek, dit keer gemaakt door Olaf Ramak, kregen we ook een hoog cijfer. Ook deze kür was een oude van Uzzo.’

Proef met verstand

In de Grand Prix proef was leerling van Van der Meer, Ashley van Megen-Brons, de beste. Samen met haar SB San Diego (v. Sandro Classic) scoorde ze 66,25%. Opperst tevreden vertelt de trainer: ‘Ashley reed een mooie gecontroleerde proef. Ze had alleen een dure fout in de serie om de pas. De proef werd echt met verstand gereden.’ Tweede (65,80%) werd Joyce Van Schaick met Well Done Sollenburg (v. Metall). In de gecombineerde rubriek voor Intermediaire II en U25 trok Floor van Beek aan het langste eind. Met haar Wisconsin (v. Polansky) kwam de U25 proef uit op een percentage van 62,44. Agaath van der Lei reed met Zanzibar (v. San Remo) een Intermediaire II proef die 62,37% opleverde en een tweede plaats.

Charlotte Kruininger
Charlotte Kruininger met Patrick van der Meer’s voormalige toppaard President’s Majestic Uzzo

Trotse trainer

Patrick had nog meer reden om blij te zijn. Zijn voormalige Grand Prix paard Uzzo (v. Lancet) deed het met Patrick’s leerlinge Charlotte Kruiniger zeer netjes in de Prix st. George. Dit resulteerde in 71,12% en een eerste plek. Trots op deze combinatie zegt Patrick: ‘Uzzo deed het vandaag super met Charlotte. Vooral de stap- en de draftour waren goed. In de galop mag ze met meer zelfvertrouwen rijden. Het beeld was erg mooi om naar te kijken.’ Renate van Vliet en Ingrid Gerritsen namen het rode en witte lint in ontvangst. Renate stuurde Axia’s Victory U.S.(v. Jazz) naar 69,34% en Ingrid reed met Valdez (v. Houston) 68,82% bij elkaar.

Hoogste score ZZ-Zwaar voor Hazen

In het ZZ-Zwaar waren Sanne Hazen en Gerard Euser de besten. Waarbij Sanne de hoogste score in het ZZ-Zwaar neer zette van 66,14%. Dit deed ze met haar Alonso (v. Tuschinski). Euser scoorde 64,57% met Equinova’s Wendel (v. Lancet). Hij rijdt dit paard voor eigenaresse Nicky Star, die op dit moment zwanger is van haar tweede kind. Carmen Mulrain werd twee keer tweede en Britt Meersma twee maal derde. Mulrain zadelde Tropical Elino (v. Paddox) en behaalde 65,07% en 64,50%. De scores van Meersma en haar Chicarie (v. Tolando) kwamen uit op 63,50% en 63,86%.

Kurstjens ruimschoots naar overwinning

In de de in handicap verreden rubriek voor Junioren en Young Riders waren het twee Junioren die met de prijzen huiswaarts keerden. Met bijna 69% was het oranje lint voor Demy Krstjesn en haar Kingsley Chaplin (v. Johnson). Jade Oord stuurde haar Painted Black-nazaat Chireine naar 61,35% en tevens een tweede plaats. (CdB)

Foto: Equifoto.nl

Uitslag Subtop Delft 9-6-2016

 

Reacties